Κρουασάν, απολαυστικά ως πρόγευμα αλλά και υποκατάστατο του ψωμιού σε γεύμα ή δείπνο. Από την Κύπρο με αγάπη!
Κρουασάν από Κύπρο
Κρουασάν, απολαυστικά ως πρόγευμα αλλά και υποκατάστατο του ψωμιού σε γεύμα ή δείπνο. Από την Κύπρο με αγάπη!
Cuisine: Κυπριακή
Τύπος συνταγής: Ορεκτικό
Serves: 20 Τεμάχια
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος Μαγειρέματος:
Συνολικός χρόνος:
Συστατικά
- 1 Κούπα Γάλα, Χλιαρό
- 11 γρ Μαγιά, Ξερή
- ½ Κούπα Λάδι
- 1 Τεμάχιο Αυγό
- 1 Τεμάχιο Ασπράδι αυγού
- 1 Κουταλία Ζάχαρη
- 2 Κούπες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 Κούπες Αλεύρι, Σκληρό
- 1 Τεμάχιο Κρόκος αυγού
Εκτέλεση
- Κοσκινίζω το αλεύρι μέσα σε ένα μπωλ.
- Προσθέτω τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Μέσα στο χλιαρό γάλα διαλύω τη μαγιά. Έπειτα, προσθέτω το μείγμα γάλα – μαγιά μέσα στο μείγμα με το αλεύρι.
- Αφού ανακατέψω καλά, προσθέτω το λάδι.
- Σε ένα μικρό μπωλ, ανακατεύω το 1 ασπράδι με το αυγό. (το ένα κροκάδι που μας μένει, το βάζουμε στην άκρη. Θα μας χρειαστεί για το άλειμμα).
- Προσθέτω τα αυγά μέσα στο μπωλ με το αλεύρι.
- Ανακατεύω με αγάπη όλα τα υλικά και αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα.
- Αφού περάσει η μισή ώρα, ανοίγω το φύλλο μου σε τετράγωνο σχήμα και τυλίγω για να γίνει το σχήμα του κρουασάν.
- Αφήνω τα κρουασάν να φουσκώσουν για μισή ώρα.
- Αλείφω τα κρουασάν με το κροκάδι του αυγού και τα ψήνω στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Πηγή: sintagespareas.gr