Η οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων», με τηλεφώνημά της στο ΣΚΑΪ, και σε τηλεοπτικό σταθμό ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρηστικό μηχανισμό που βρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα, σε συρμό του μετρό στο σταθμό Αιγάλεω. «Είμαστε από το Αντάρτικο Πόλεων και αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη βόμβα στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω», δήλωσε ο άγνωστος.

Το τηλεφώνημα εξετάζεται από την Αστυνομία.

Την ίδια ώρα, έντονα προβληματισμένα είναι τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που έχουν αναλάβει την υπόθεση, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ο δείκτης του διακόπτη που επρόκειτο να κλείσει το κύκλωμα του μηχανισμού, ήταν ενεργοποιημένος.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ακόμα αν ο δράστης ή οι δράστες είχαν προγραμματίσει να γίνει έκρηξη μέσα στο μετρό ή αν απλώς φοβήθηκαν για κάποιο λόγο και εγκατέλειψαν το μηχανισμό στο βαγόνι.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά το οπτικό υλικό από τις κάμερες όλων των σταθμών του μετρό. Παράλληλα στα εγκληματολογικά εργαστήρια ερευνάται ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα, DNA και άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Πηγή: skai.gr