Η Μαλαισία ξεκίνησε κινητοποιήσεις κατά της ραδιενέργειας και των τοξικών αποβλήτων. Χιλιάδες είναι οι πολίτες οι οποίοι συγκεντρώνονται στις πλατείες για να διαμαρτυρηθούν και να υπερασπιστούν τη μητέρα Γη.

Το κίνημα κάνει έκκληση προς τις αρχές να επιτρέψουν στους πολίτες να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά.

Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του κινήματος, Κ. Tan Bun Teet

“Ο λαός έχει αγωνιστεί σκληρά να σταματήσει τα τοξικά απόβλητα και πλήθος άλλων περιβαλλοντολογικών μολύνσεων. Είναι καθήκον ως υπεύθυνοι πολίτες να κρατήσουμε την πατρίδα και τις οικογένειές μας ασφαλείς.”

Στις αρχές Φεβρουαρίου είχε δωθεί μία προσωρινή άδεια λειτουργίας στην εταιρεία LYNA Malaysia η οποία είναι Αυστραλιανών συμφερόντων για τις αμφιλεγόμενου δραστηριότητες ως διυλιστήριο στην βιομηχανική περιοχή  Gebeng, η οποία βρίσκεται 20χλμ από την πόλη Kuantan.

“Προσπαθήσαμε με κάθε δυνατό τρόπο κι όμως η κυβέρνηση προχώρησε, παίρνοντα τη λάθος απόφαση η οποία απειλεί το μέλλον μας. Είναι προφανές ότι αυτό θα είναι το έναυσμα για θυμό και οργή από τον λαό”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κινήματος

Η μόλυνση σύμφωνα με το κίνημα απειλεί όλη τη Μαλαισία αλλά και την γειτονική Κίνα καθώς τα απόβλητα μολύνουν και τις θάλασσες. Το σίγουρο είναι οτι ο Μαλαισιανός λαός δεν θα σταματήσει τις διαδηλώσεις και τους αγώνες μέχρι να επιτύχει το σκοπό του.

Ένα καθαρότερο και πράσινο μέλλον…