Η 84η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ,  θα γίνει σήμερα Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, και όπως είναι φυσικό, τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στο Κόντακ Θίατερ και το διάσημο κόκκινο χαλί. Παρουσιαστής της μεγάλης βραδιάς θα είναι για δέκατη φορά ο Μπίλι Κρίσταλ. Ο κόσμος πήρε την πρώτη γεύση από το The Artist στις Κάννες. Η ταινία με τις δέκα υποψηφιότητες, που κέρδισε και έξι βραβεία Σεζάρ της Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αναμένεται να πάει πολύ καλά.

”84η

Με το Όσκαρ φλερτάρουν έντονα δύο διάσημες κυρίες από τη Νέα Υόρκη, η Μέριλ Στριπ και η Μισέλ Γουίλιαμς, η πρώτη ως Μάρκγαρετ Θάτσερ και η δεύτερη ως Μέριλιν Μονρόε.

Οι κριτικοί επισημαίνουν ότι και οι δύο ταινίες δεν θα έλεγαν πολλά χωρίς τις δύο δυναμικές πρωταγωνίστριες.

Η ταινία Hugo του Μάρτιν Σκορτσέζε συγκεντρώνει 11 υποψηφιότητες, ενώ οι τέσσερις υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» του Γούντι Άλεν δείχνουν ότι η φετινή απονομή θα έχει μάλλον… γαλλικό άρωμα.

Η τελετή των Όσκαρ ξεκίνησε το 1929 και αποτελεί τη μεγαλύτερη βραδιά του χρόνου για το Χόλιγουντ, τα στελέχη των στούντιο, τους παραγωγούς και φυσικά τους ηθοποιούς.

Πηγή: skai.gr