ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-1

Την ευκαιρία να επιστρέψει στην 3η θέση απώλεσε η ΑΕΚ, που ήρθε ισόπαλη στο άδειο ΟΑΚΑ με τον ΟΦΗ 1-1 και παρέμεινε πίσω από τον ΠΑΟΚ! Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες.  Η Ένωση αν και έπιασε κατά διαστήματα καλή απόδοση, «προδόθηκε» από το αριθμητικό της μειονέκτημα, λόγω της αποβολής του Μανωλά στο 58’. Τρία λεπτά νωρίτερα, ο «δικέφαλος» είχε ανοίξει το σκορ με την κεφαλιά του Λυμπερόπουλου, ενώ στο 66’ οι Κρητικοί απάντησαν με το τέρμα του Λόπεθ. Για την ΑΕΚ στο 38’ ο Λεονάρντο σημάδεψε το δοκάρι του Βεζυρίδη, ενώ στο 81’ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Σίσιτς.

”ΑΕΚ-ΟΦΗ

Το ματς

Η ντροπή του ν’ αγωνιστεί σε άδειο γήπεδο χωρίς να ‘ναι τιμωρημένη δεν είναι ο μόνος λόγος που θα ‘πρεπε οι φίλοι της ΑΕΚ να εξοργίζονται με τους μετόχους. Ανάμεσα στους γνωστούς άλλους, θα πρέπει να προστεθεί και το ότι έχασαν το καλύτερο ημίχρονο της φετινής ομάδας! Με όρεξη από το πρώτο λεπτό και εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν τις τηλεοράσεις να δείχνουν μόνο προς τη μια εστία του ΟΑΚΑ: Αυτή όπου -για καλή τύχη του ΟΦΗ- βρισκόταν ο Βεζυρίδης!

Διότι ο γκολκίπερ των Κρητικών δεν σταματούσε μόνο τα «απαραίτητα» (σουτ Λεονάρντο-Σιαλμά). Σταματούσε και τα δύσκολα (τετ α τετ Λυμπερόπουλου έπειτα από λάθος γύρισμα του Πίτσου). Και συν τοις άλλοις είχε άψογη συνεργασία με τα… δοκάρια του (εκεί σταμάτησε σουτ του Λεονάρντο)! Έδινε, έτσι, το δικαίωμα στην (πρωτόγνωρα άτολμη) ομάδα του όχι μονάχα να βγαίνει στεγνή από την επιθετική καταιγίδα της ΑΕΚ. Αλλά και να πλησιάζει στην εφαρμογή του… «άγραφου νόμου του ποδοσφαίρου» (κακό γύρισμα Λόπεθ σε κενή εστία).

Την απόσταση «παράδεισος-κόλαση» (για μια ακόμα φορά με αυτή τη σειρά) πρόλαβε να διανύσει σε έντεκα λεπτά η ΑΕΚ. Και μάλιστα με οδυνηρό τρόπο… Την ώρα, λοιπόν, που ο Λυμπερόπουλος τελείωνε επιτέλους μια φάση, ανταμείβοντας την υπεροχή της «Ένωσης», αμέσως μετά ο Μανωλάς τελείωνε την… παρουσία του στο ματς (τραβώντας ανόητα τον Λόπεθ). Η τιμωρία του, όμως, δεν θα’ ταν μόνο αυτή. Θα ‘ταν να δει έπειτα τον ίδιο παίκτη να ισοφαρίζει άμεσα τη «βραχυκυκλωμένη» ομάδα του.

Και κάπου εκεί το ματς έκανε… restart! Μόνο που είχε πλέον τον ΟΦΗ γι’ αφεντικό. Με φανερά αλλαγμένη την ψυχολογία, οι Κρητικοί εκμεταλλεύτηκαν άψογα το αριθμητικό πλεονέκτημα και την αμηχανία του αντιπάλου τους. Χτυπώντας τον, λοιπόν, ανελέητα στην κόντρα, μπορούν ελεύθερα να τα βάζουν και με τους εαυτούς τους (ευκαιρία Πίτσου) και με την τύχη (δοκάρι Σίσιτς), που δεν έφυγαν μ’ ένα διπλό που θα ‘κανε απαραίτητο το ξεσκόνισμα των ευρωπαϊκών τους διαβατηρίων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Βάργκας, Καφές, Λαγός (71’ Μπέλεκ), Λεονάρντο (85’ Τσίτας), Σιαλμάς (60’ Μάκος), Λυμπερόπουλος

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Πίτσος (83’ Μπόντορ), Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Γαλανόπουλος, Βερόν, Μπούρμπος, Παπουλής (87’ Ζορμπάς), Ζόρντι Λόπεθ, Χόρχε Λόπεθ, Σίσιτς

Πηγή: sday.gr