Στην πόλη του Μεξικού συναντώνται οι εκπρόσωποι των είκοσι πιο πλούσιων και αναδυόμενων χωρών για τη συζητήσουν την οικονομική κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώνεται μετά την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Τη σύνοδο της G20 αναμένεται να απασχολήσει και το θέμα του ελληνικού χρέους. Η σύνοδος θα αρχίσει στις 16:00 τοπική ώρα (μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, ώρα Ελλάδας).

Οι αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των τριών χωρών της ευρωζώνης που μετέχουν στην G20 (Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία) αναμένεται ότι θα διαβεβαιώσουν τους εταίρους τους πως θα ενισχύσουν την «άμυνά» τους απέναντι στην επέκταση της κρίσης.

«Κανείς δεν θέλει να παρατείνεται επ’ άπειρον η κρίση», δήλωσε ο διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας του Μεξικού Αγκουστίν Κάρστενς.

Οι υπουργοί όλων των χωρών κάνουν λόγο για ένα «τείχος ασφαλείας», αν και ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, εξέφρασε τη λύπη του για την καθυστέρηση. «Λένε ότι το τείχος ασφαλείας θα έχει τελειώσει τον Μάρτιο. Όμως απέχουμε μόλις λίγες ημέρες από τον Μάρτιο. Καθημερινά, το κόστος της ανασφάλειας και της αναποφασιστικότητας είναι τεράστιο», δήλωσε.

Το κείμενο των αποφάσεων που θα ληφθούν στη σύνοδο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα αύριο Κυριακή στις 16:30, τοπική ώρα (00:30 της Δευτέρας -ώρα Ελλάδας).

Πηγή: skai.gr