Όταν τον ρωτούν χαριτολογώντας τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει απαντά χαρακτηριστικά: “Ο Έλληνας μάγκας που δεν μεγάλωσε ποτέ”. Μεγάλωσε στον Καναδά, αλλά έφυγε από το σπίτι σε νεαρή ηλικία για να ταξιδέψει. Η ζωή του άλλαξε όταν πήρε το πρώτο του Mac. Αργότερα, όταν άρχισε να πειραματίζεται με το διαδίκτυο, ξεκίνησε ένας μεγάλος «έρωτας». Από τότε, εστιάζει κυρίως στο χώρο των ψηφιακών εφαρμογών και της διάδρασης.

Ο λόγος για τον κρητικής καταγωγής Στιβ Βρανάκη ,ο οποίος σήμερα είναι στο τιμόνι της Google Creative Lab ως καλλιτεχνικός διευθυντής για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η οικογένεια του Στιβ Βρανάκη κατάγεται από τα Σφακιά και μετανάστευσε στο Βανκούβερ στα τέλη της δεκαετίας του ’60.

Στην διαδρομή του έως τώρα o Στιβ Βρανάκης δημιούργησε τη δική του εταιρία, ενώ συνεργάστηκε με ορισμένες από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες φίρμες (McDonalds, Coca Cola, BMW, Levis, Playstation, Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου). Επιπλέον, συνέβαλε στην καθιέρωση εξαιρετικών νέων ονομάτων στην αγορά, μεταξύ των οποίων η O2, το Amazon και το iPhone στη Βρετανία.

Δημιουργικός διευθυντής της VCCP, ο Στιβ Βρανάκης άφησε το 2011 την εταιρία για να δουλέψει στην Google Creative Lab ως καλλιτεχνικός διευθυντής για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Διαβάστε  περισσότερα στο Flashnews.gr