Παράρτημα στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανοίγει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την εταιρία Hail Agriculture. Το παράρτημα, η ίδρυση του οποίου θεωρείται ένα σημαντικό βήμα εξωστρέφειας των ελληνικών ΑΕΙ θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Dubai Knowledge Village όπου παγκοσμίως φημισμένα πανεπιστήμια έχουν ήδη εγκαθιδρύσει παραρτήματα τους και ερευνητικά κέντρα αριστείας.

Πρόκειται για το πρώτο παράρτημα ελληνικού πανεπιστημίου στο εξωτερικό και θα αρχίσει τη λειτουργία του την επόμενη χρονιά.

Το ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα θα στέκεται δίπλα απο ανάλογα παραρτήματα του Γέιλ και της Σορβόννης και το πτυχίο θα αναγράφει Agricultural University of Athens in Dubai.

Όπως είπε στην Καθημερινή ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Φεγγερός, οι άνθρωποι του Hail θέλουν να αρχίσει τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο και οι ίδιοι είναι αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουν.

Αρχικά το Γεωπονικό πανεπιστήμιο θα στείλει την πρώτη βασική ομάδα καθηγητών που θα οργανώσει το παράρτημα. Αυτό θα εγκατασταθεί σε ένα εκτενέστατο campus στην καρδιά του Ντουμπάι που δημιουργήθηκε το 2003 με σκοπό να αναδείξει δεξαμενή ταλέντων της περιοχής και να καθιερώσει τα Ηνωμένα αραβικά Εμιράτα ως οικονομία βασισμένη στη γνώση.

Πηγή: skai.gr