Συγγνώμη ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα από όλο τον αφγανικό λαό για το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου σε αμερικανική στρατιωτική βάση. Ο κ. Ομπάμα έστειλε επιστολή στον αφγανό ομόλογό του Χαμίντ Καζράι, εκφράζοντας την λύπη του. Ο κ. Ομπάμα διαβεβαιώνει ότι θα ληφθούν μέτρα για να μην επαναληφθούν ανάλογες πράξεις ενώ τονίζει ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

”Συγγνώμη

Εν τω μεταξύ, διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σήμερα, Πέμπτη, για τρίτη συνεχή ημέρα στο Αφγανιστάν, μετά τη βεβήλωση αντιτύπων του Κορανίου από στρατιώτες στη νατοϊκή βάση Μπαγκράμ. Εννέα άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή των διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, εκατοντάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους της Μιχταρλάμ, πρωτεύουσας της επαρχίας Λαγκμάν, ανατολικά της Καμπούλ. Διαδηλώσεις φαίνεται να πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν καλούν τους Αφγανούς διαδηλωτές να σκοτώσουν τους ξένους στρατιώτες ως αντίποινα για την καύση αντιτύπων του Κορανίου.

Υπενθυμίζεται ότι τη νύχτα της Δευτέρας, στρατιώτες στη βάση του ΝΑΤΟ στο Μπαγκράμ, 60χλμ βορειοανατολικά της Καμπούλ, έκαψαν αντίτυπα του Κορανίου.

Στρατιώτες και αξιωματούχοι των δυτικών δυνάμεων δηλώνουν πως έκαψαν τα αντίτυπα του Κορανίου καθώς χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση μηνυμάτων μεταξύ των κρατουμένων.

Πηγή: skai.gr