Αν χρειάζεστε μία συσκευή εγγραφής DVD στην οποία θα αποθηκεύετε τα δεδομένα σας έχετε δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή του υπολογιστή σας.

Η δεύτερη όμως έρχεται να ταράξει τα νερά και συγκεκριμένα η νέα συσκευή από την plextor μας δίνει τη δυνατότητα να συνδέσουμε το smartphone, ipad  η την ψηφιακή μηχανή απευθείας με την συσκευή εγγραφής και να κάψουμε τις φωτογραφίες η/και τα video μας.

PlexEasy είναι το όνομα της συσκευής και το μέγεθος του δεν είναι μεγαλύτερο από ένα κοινό εξωτερικό dvd recorder. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με διάφορες θύρες όπως usb, sd card και διαθέτει οθόνη LCD για τις ενδείξεις και διάφορα κουμπιά. Υποστηρίζει πληθώρα συσκευών όπως τις περισσότερες μάρκες ψηφιακών συσκευών, κινητά blackberry, android, apple ενώ δεν διευκρινίζει αν υποστηρίζει windows mobile ή άλλα λογισμικά πιστεύεται πως είναι συμβατό και στις τελευταίες περιπτώσεις.

Έχει ένα μικρό μειονέκτημα μόνο και αυτό είναι ότι η συσκευή την οποία συνδέετε στο PlexEasy θα πρέπει να είναι ρυθμισμένο στην επιλογή mass storage δηλαδή να το βλέπει ο υπολογιστής ως αποθηκευτικό χώρο.

Είναι επίσης χρήσιμο για όσους θέλουν να έχουν ένα εξωτερικό dvd recorder αλλά θα πρέπει να έχετε υπόψιν ότι χρειάζονται 2 θύρες usb για την λειτουργία του.