Το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας πρέπει να καταβάλλει μεγαλύτερες προσπάθειες για την οριστική διάσωσή της χώρας διαμήνυσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (ΒDI) Χανς Πέτερ Κάιτελ σε γερμανικό ραδιοσταθμό.

Όπως υπογράμμισε, το νέο πακέτο διάσωσης δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, αλλά δεν σώζει οριστικά την Ελλάδα, παρά της δίνει μόνο μία τελευταία ευκαιρία.

«Την Ελλάδα, είναι σαν να την έχουμε μόλις τραβήξει από το νερό, όπου όμως δεν κολυμπούσε, αλλά απλώς σπαρταρούσε. Το ερώτημα είναι, εάν έχει τη θέληση να μάθει να κολυμπάει» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών.

«Με άλλα λόγια δεν φτάνει να υποβάλλονται σε θυσίες οι Έλληνες πολίτες, αλλά πρέπει, εκείνοι που κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα, να είναι σε θέση να εξασφαλίσουν το μέλλον της χώρας» τόνισε ο Κάιτελ.

«Έχουμε ήδη υποσχεθεί ότι θα βοηθήσουμε στις ιδιωτικές επενδύσεις, για παράδειγμα σε έργα υποδομής. Αλλά από την άλλη πλευρά η Ελλάδα πρέπει να εξασφαλίσει το απαραίτητο νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, πρέπει να μπορούμε να προγραμματίσουμε. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα που να μη μπορεί να μας πει σε ποιον ανήκει ένα οικόπεδο! Να γίνει κτηματολόγιο, αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, σύγχρονη δημόσια διοίκηση- αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να έρθουν ιδιωτικές επενδύσεις, και στην Ελλάδα και παντού» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για το νέο πακέτο διάσωσης τονίζει ότι δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, αλλά δεν σώζει οριστικά την Ελλάδα, παρά της δίνει μόνο μία τελευταία ευκαιρία.

Πηγή: skai.gr