Αλλαγές στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα με αντικειμενικό σκοπό την εξυγίανσή του, επεξεργάζεται η κυβέρνηση, όπως τόνισε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου, επισήμανε ότι η μέχρι σήμερα εφαρμογή του άρθρου 99 έχει οδηγήσει σε καταστρατηγήσεις, σε υπεκφυγές εκπλήρωσης υποχρεώσεων και σε αποφυγή ποινικών ευθυνών. Στόχος των μεταβολών είναι η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και η διάσωση των θέσεων εργασίας. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, το 2005 είχαν κατατεθεί μόνο 5-7 σχετικές αιτήσεις για υπαγωγή στο άρθρο 99, ενώ το 2011 ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 2.000.

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε στη δημοσιότητα -και έθεσε σε δημόσια διαβούλευση- νομοσχέδιο για τις εμπορικές εταιρείες. Το νομοσχέδιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, αποσκοπεί στη διάσωση και προστασία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ενώ προβλέπεται για πρώτη φορά ότι εταιρεία που πτωχεύει δεν θα οδηγείται υποχρεωτικά σε λύση, όπως συμβαίνει σήμερα.

Πηγή: real.gr