Η συνταγή της ημέρας έρχεται από την Κύπρο. Αγρέλια ή σπαράγγια με αυγά. καλή σας όρεξη!

Πηγή: sintagespareas.gr

 

 

Αγρέλια είναι τα άγρια σπαράγγια στην Κύπρο! Φανταστικός μεζές! Το δύσκολο στη συνταγή αυτή είναι το μάζεμα τους!!
Cuisine: Κυπριακή
Τύπος συνταγής: Ορεκτικό
Serves: 1 Τηγάνι
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Συστατικά
  • 2 Ματσάκια %cf%83%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%b3%ce%b9%ce%b1, Περίπου ένα πιάτο (αγρέλια)
  • 6 Τεμάχια %ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ac
  • 1 Φλυτζάνι %ce%b5%ce%bb%ce%b1%ce%b9%cf%8c%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%bf
  • 1 Δόση %ce%b1%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b9-2
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε τις μύτες από τα αγρέλια, σπάζοντας τις με το χέρι σε μικρά κομμάτια.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και αμέσως μετά τα αγρέλια ( δεν αφήνουμε το λάδι να κάψει).
  3. Αφήνουμε τα αγρέλια να τηγανιστούν (δεν πρέπει να βαρυψηθούν, απλά να μαραθούν) και προσθέτουμε το αλάτι.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά.
  5. Στη συνέχεια ανακατεύουμε για να πάνε τα αυγά παντού.
  6. Όταν γίνει σαν ομελέτα είναι έτοιμο.
  7. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.