Η συνταγή της ημέρας έρχεται από την Κύπρο. Αγρέλια ή σπαράγγια με αυγά. καλή σας όρεξη!
Πηγή: sintagespareas.gr
Αγρέλια είναι τα άγρια σπαράγγια στην Κύπρο! Φανταστικός μεζές! Το δύσκολο στη συνταγή αυτή είναι το μάζεμα τους!!
Cuisine: Κυπριακή
Τύπος συνταγής: Ορεκτικό
Serves: 1 Τηγάνι
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος Μαγειρέματος:
Συνολικός χρόνος:
Συστατικά
- 2 Ματσάκια %cf%83%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%b3%ce%b9%ce%b1, Περίπου ένα πιάτο (αγρέλια)
- 6 Τεμάχια %ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ac
- 1 Φλυτζάνι %ce%b5%ce%bb%ce%b1%ce%b9%cf%8c%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%bf
- 1 Δόση %ce%b1%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b9-2
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μύτες από τα αγρέλια, σπάζοντας τις με το χέρι σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και αμέσως μετά τα αγρέλια ( δεν αφήνουμε το λάδι να κάψει).
- Αφήνουμε τα αγρέλια να τηγανιστούν (δεν πρέπει να βαρυψηθούν, απλά να μαραθούν) και προσθέτουμε το αλάτι.
- Προσθέτουμε τα αυγά.
- Στη συνέχεια ανακατεύουμε για να πάνε τα αυγά παντού.
- Όταν γίνει σαν ομελέτα είναι έτοιμο.
- Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.