«Ιστορικής σημασίας» χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδήμος, «τώρα μας δύνεται η δυνατότητα να κινηθούμε με σταθερότητα, να περιοριστεί η αβεβαιότητα και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, ώστε να διαμορφωθούν καλύτερες συνθήκες.

«Το νέο πρόγραμμα έχει χαρακτηριστικά που θα συντελέσουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της διαμόρφωσης συνθηκών που θα στηρίξουν την ανάπτυξη με σταθερούς ρυθμούς», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών, ο κ. Παπαδήμος τις προσδιόρισε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του PSI και την ψήφιση στη Βουλή.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι πίσω από τη σημερινή απόφαση δεν κρύβεται μόνο η δουλειά της κυβέρνησης, αλλά και οι θυσίες και οι αγωνίες ενός ολόκληρου λαού και επεσήμανε ότι από σήμερα αλλάζει το επίπεδο ασφάλειας και βεβαιότητας και ανακτούμε τον ενθουσιασμό μας. «Αυτό είναι που μας ταλανίζει και παρατείνει την ύφεση», είπε χαρακτηριστικά.

«Ευτυχώς φτάσαμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα που δεν ήταν ούτε εύκολο, ούτε αυτονόητο» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε: «Μέχρι τις τελευταίες ώρες είχαμε μία πυκνή διαπραγμάτευση με τους εταίρους… Πετύχαμε καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που είχαμε σχεδιάσει. Ο στόχος μας επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο σήμερα και τώρα μπορούμε να στραφούμε στους πραγματικούς μας στόχους, να σταματήσουμε να προσθέτουμε χρέος στο χρέος, να μπούμε σε φυσιολογική τροχιά και να επανέλθουμε στην αξιοπρέπεια».

Ακόμα ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το αυριανό (Τετάρτη) θα συζητήσει και εγκρίνει το νομοσχέδιο για τα νέα δημοσιονομικά μέτρα, τις απαραίτητες διαρθρωτικές ενέργειες και την τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2012.

Τέλος έκανε έκκληση επιστροφής των ελληνικών καταθεσέων στη χώρα μας.