«Η ευρωζώνη δημιουργήθηκε χωρίς εξόδους»

«Δεν υπάρχει νομική πρόβλεψη για την έξοδο μιας χώρας από την ευρωζώνη αλλά την παραμονή της στην ΕΕ αυτή τη στιγμή. Και (οι Έλληνες) δεν έχουν το παλαιό νόμισμα στα θησαυροφυλάκια έτοιμο για διανομή. Θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν την έξοδο των ευρώ από τη χώρα, ίσως με ελέγχους στα σύνορα» είπε σε συνέντευξη του στο BBC ο Ουίλιαμ Χέιγκ.

”«Η

«Το ευρώ κατασκευάστηκε χωρίς εξόδους. Επομένως κανένας από τους δύο τρόπους δεν είναι εύκολος» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας και επανέλαβε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για παν δεχόμενο.

«Αυτό που επιθυμούμε για τη χώρα μας είναι ένα τέλος στην αβεβαιότητα» ανέφερε ο Ουίλιαμ Χέιγκ.

«Μπορείς να δεις το επιχείρημα με δύο τρόπους. Αν είσαι Έλληνας, μπορείς να πεις, “ας πάρουμε τον έλεγχο της ίδιας της μοίρας μας”. Από την άλλη, δεν είναι απλό να εγκαταλείψεις το ευρώ» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα εξήγησε ότι η Βρετανία έχει σχέδιο για να βοηθήσει τους πολίτες της που διαμένουν στην Ελλάδα. «Έχουμε προετοιμάσει σχέδιο για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να βοηθήσουμε Βρετανούς υπηκόους που βρίσκονται εκεί (στην Ελλάδα) με κάθε τρόπο-τους κρατάμε ενήμερους σε καθημερινή βάση. Αλλά τώρα εναπόκειται στην ευρωζώνη και στους Έλληνες να ξεκαθαρίσουν τι θα συμβεί» .

Πηγή: real.gr