Ολυμπιακός-Πανιώνιος 2-0

Δεν εγκαταλείπει με τίποτα τη «μάχη». Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Πανιώνιο στο Φάληρο και μείωσε ξανά την απόστασή του από την κορυφή στους δύο βαθμούς! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν για δεύτερη φορά φέτος στο Φάληρο των Νεοσμυρνιοτών (είχε προηγηθεί η τεσσάρα στο Κύπελλο), χάρη στα τέρματα των Μακούν και Ντιόγκο, και συνεχίζουν να ασκούν πίεση στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

”Ολυμπιακός-Πανιώνιος

Πως έπαιξε:

Με αρκετές αλλαγές -ηθελημένες και μη- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Πέραν, λοιπόν, των τραυματιών Μιραλάς και Πάντελιτς και του Ιμπαγάσα που έμεινε εκτός για να ξεκουραστεί, ο Ισπανός επέλεξε επίσης να προστατέψει ενόψει Ρούμπιν τους Τζεμπούρ και Φουστέρ. Έτσι, ξεκίνησε βασικούς -για πρώτα φορά ταυτόχρονα- του Αμπντούν, Καζίμ και Ντιόγκο.

Κάπως έτσι, το 4-3-3 διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Μέγερι και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέμπας, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος και Τοροσίδης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ορμπάιθ, Μανιάτης, Μακούν (σε πιο δημιουργικό ρόλο) και στην τριάδα της επίθεσης οι Αμπντούν (αριστερά), Καζίμ (δεξιά) και Ντιόγκο (κορυφή).

Το ματς:

Την επιλογή του «αυτόματου πιλότου» ενεργοποίησε για μια ακόμα φορά στη Σούπερ Λίγκα ο Ολυμπιακός. Μόνο που αυτή τη φορά δεν προηγήθηκε το… γνώριμο καυτό εικοσάλεπτο. Αντίθετα, χρειάστηκε να το σπαταλήσει για να πάρει κάπως μπροστά. Μέχρι, λοιπόν, ο Ντιόγκο να χάσει την πρώτη «καθαρή» ευκαιρία (σπαταλώντας την ωραία κάθετη του Μακούν), οι «ερυθρόλευκοι» απειλούσαν κυρίως με στημένες φάσεις (κεφαλιές Τοροσίδη-Μακούν άουτ).

Κι ενώ ο Πανιώνιος σχεδόν πανηγύριζε κάθε φορά που περνούσε τη σέντρα (μια μόλις αντεπίθεση πέρασε, που την «έπνιξε» ο Μαρκάνο) ο Βαλβέρδε δεν πανηγύριζε ακριβώς με τη δυσκολία της ομάδας του να βρει διαδρόμους. Πάνω στην ώρα, όμως, που άρχισε να παίρνει τα μέτρα του γι’ αυτό (σήκωσε για ζέσταμα τον Τζεμπούρ) ο Μακούν πήρε τα μέτρα του… Σιδεράκη και προλαβαίνοντάς τον στην έξοδο, πρόλαβε να αφαιρέσει και το άγχος πριν την ανάπαυλα.

Αντιστρόφως ανάλογη εκείνης του πρώτου ημιχρόνου ήταν η είσοδος του Ολυμπιακού στο δεύτερο. Η ομάδα του Βαλβέρδε δεν έχασε καθόλου χρόνο στην προσπάθεια να… τελειώνει και να ξεκουραστεί ενόψει Ρούμπιν. Αφού, λοιπόν, ο Ρόκας έχασε την πρώτη ευκαιρία του Πανιωνίου στο ματς, ο Ντιόγκο δεν έχασε την ευκαιρία (αφού η σέντρα του Χολέμπας κόντραρε όσο χρειάστηκε για να του στρωθεί στο πιάτο) να δώσει τέλος ουσιαστικά στη σεμνή τελετή.

Και κάπου εκεί η Ρούμπιν άρχισε να εγκαθίσταται για τα καλά στο μυαλό των «ερυθρόλευκων». Ο Βαλβέρδε άρχισε σταδιακά τις αλλαγές, ο Μέγερι απέτρεψε και την απέλπιδα προσπάθεια του Πανιωνίου να μπει στο ματς (εντυπωσιακή απόκρουση στο τετ α τετ με τον Ντιμπαλά) και παρόλο που ο Φουστέρ απέτυχε να δώσει λίγο παραπάνω… στιλ στη νίκη του Ολυμπιακού (ωραία απόκρουση Σιδεράκη) αυτή ήρθε με την άνεση που χρειαζόταν ενόψει Europa League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Χολέμπας, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μανιάτης (71’ Φουστέρ), Μακούν, Αμπντούν (84’ Φετφατζίδης), Καζίμ, Ντιόγκο (80’ Τζεμπούρ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κάρολ, Παπάζογλου, Τζεμπούρ, Μόνχε, Ποτουρίδης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Κούρντι, Αντούνες (63’ Ντιμπαλά), Πιερ, Ρόκας, Ρόβας, Όμο, Κουλουχέρης (46’ λ.τ. Αυλωνίτης), Σάμαρης, Γουνδουλάκης (78’ Ντούνης), Σκέμπρι

Στον πάγκο έμειναν οι: Μιχαηλίδης, Μενδρινός, Αναστασόπουλος, Σταυροθανασόπουλος

Πηγή: sday.gr