Ένας αδέσποτος σκύλος κερδίζει τα εύσημα για παρεμπόδιση απόδρασης από τη φυλακή στην Παραγουάη. Αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι τρεις επικίνδυνοι κρατούμενοι έσκαψαν τούνελ οκτώ μέτρων από τα κελιά τους στο δρόμο και ήταν έτοιμοι να αποδράσουν λίγο πριν ξημερώσει, όμως το γάβγισμα ενός αδέσποτου σκύλου ξύπνησε το δεσμοφύλακα.

Οι αρχές των φυλακών Tacumbu, που βρίσκονται στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας, συνόδευσαν τους κρατούμενους στα μέσα ενημέρωσης για να κάνουν δηλώσεις: «Εξαιτίας ενός αδέσποτου σκύλου, δεν καταφέραμε να αποδράσουμε», παραπονέθηκε ο Hilario Villalba, «Ίσα που πρόλαβα να ξεπροβάλλω το κεφάλι μου στο δρόμο και το ηλίθιο σκυλί αρχισε να γαβγίζει μέχρι που ξύπνησε το φρουρό». Ο Villalba εκτίει ποινή φυλάκισης 30 ετών για διπλή δολοφονία και εξομολογήθηκε, στα Γκουαρανί –τη μητρική του γλώσσα-, ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί να δραπετεύσει, καθώς η ποινή του είναι άδικη.

Στο μεταξύ, στη γειτονική Αργεντινή, ένα λαμπραντόρ, ονόματι Tiza, ειδοποίησε τους συνοριοφύλακες ότι ένας αυτοκινητιστής προσπαθεί να διακινήσει λαθραία 110.000 δολλάρια. Ο οδηγός αρνήθηκε ότι μεταφέρει χρήματα, όμως ο σκύλος τα μύρισε τόσο στο ντουλαπάκι του συνοδηγού όσο και στο εσωτερικό των πίσω καθισμάτων. Την υπόθεση ανέλαβε η φορολογική υπηρεσία της Αργεντινής.