Σήμερα έχουμε μία γνήσια Κινέζικη συνταγή με απλά υλικά. Καλή σας όρεξη
Μια αυθεντική Κινέζικη συνταγή την οποία απέστειλε αναγνώστρια των συνταγών της παρέας η οποία πηγε στην Κίνα όπου και της την έδειξε εκεί μία Κινέζα νοικοκυρά
Cuisine: Κινέζικη
Τύπος συνταγής: Κυρίως πιάτο
Serves: 1 Πιατέλα
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος Μαγειρέματος:
Συνολικός χρόνος:
Συστατικά
- 1 ½ Κιλό Χοιρινα Παϊδάκια
- 1 κ.σ. Φυστικέλαιο
- ¼ Φλυτζάνι Κινέζικη μπάρμπεκιου σος
- 2 κ.σ. Σάλτσα σόγιας
- 2 κ.σ. Γλυκιά σάλτσα τσίλι
- 2 κ.γ. Ξύσμα τζίντζερ
- ¼ Φλυτζάνι Μέλι
- ⅓ Φλυτζάνι Καστανή ζάχαρη
- ¼ κ.γ. Μείγμα πέντε μπαχαρικών
- ¼ κ.γ. Ξηρό σέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα παϊδάκια σε μία κατσαρόλα με νερό, για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
- Ζεσταίνουμε το λάδι στο γουόκ και βάζουμε τα παϊδάκια να ροδίσουν.
- Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Σκουπίζουμε το λάδι από το γουόκ και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά να βράσουν.
- Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πιεί τη σάλτσα.
Πηγή: sintagespareas.gr