Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής αποφάσισε να μην τελεσθεί η προγραμματισμένη για το Σάββατο (18/2, 19:30) αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, υπό το φόβο επεισοδίων!

Η ανακοίνωση της γ.γ.Α

«Μετά από εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας και σύμφωνη γνώμη της ΔΕΑΒ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής αποφάσισε την αναβολή του αγώνα της 22ης Αγωνιστικής της Super League, μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΦΗ, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ.

Η εισήγηση της Αστυνομίας προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού έχει ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε, το Σάββατο 18-2-2012 και ώρα 17.15, είναι προγραμματισμένη, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της «Superleague», η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΦΗ.

Επειδή μέχρι και σήμερα 17-2-2012 και ώρα 21.00 , η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν κατόρθωσε λόγω οικονομικών προβλημάτων, να σφραγίσει τα εισιτήρια και να τα διαθέσει στους φιλάθλους της, υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι οι φίλαθλοι αυτής θα αντιδράσουν δυναμικά προσερχόμενοι στο ΟΑΚΑ και θα επιδιώξουν να εισέλθουν εντός δια της βίας. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα δημιουργήσουν επεισόδια στην αστική περιοχή.

Κατόπιν των ανωτέρω, προτείνουμε για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας την αναβολή της εν λόγω αθλητικής συνάντησης.»

Η Απόφαση του κ. Μπιτσαξή αναφέρει τα εξής:

«Γίνεται δεκτή η εισήγηση της Αστυνομίας με το δεδομένο ότι μέχρι την ώρα σύνταξης της παρούσας Απόφασης (22.00), οι φίλαθλοι της ΑΕΚ δεν έχουν ενημερωθεί για την αδυναμία έκδοσης εισιτηρίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση με σφοδρή πιθανότητα την προσέλευση οπαδών, την δημιουργία αντεγκλήσεων, με πρόδηλο κίνδυνο εκ των ως άνω αιτιών να προκληθούν εκτεταμένα επεισόδια.

Κατόπιν αυτών αναβάλλεται η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α΄ Εθνικής κατηγορίας (Super League), μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΦΗ, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ, για άκρως σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του ανωτέρω αγώνα θα καθοριστεί σύμφωνα με το Νόμο, από την Διοργανώτρια Αρχή.»

Βασίλης Ξημέρης: “Ο ΟΦΗ θα πάει να παίξει”

Ο πρόεδρος της Κρητικής ΠΑΕ, κ. Βασίλης Ξημέρης ενημερώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής από τον κ. Μπιτσαξή για την έκθεση της αστυνομίας και φυσικά για το ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

“Με πήρε τηλέφωνο πριν από λίγο ο γενικός γραμματέας κ. Μπιτσαξής και μου είπε ότι προτίθεται να αναβάλλει τον αγώνα του ΟΦΗ με την ΑΕΚ, επειδή έχει στα χέρια του έγγραφο της αστυνομίας ότι υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων. Τον ενημέρωσα ότι δε νομιμοποιείται να λάβει μια τέτοια απόφαση. Αν τελικά περάσει μια τέτοια απόφαση θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, ώστε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Ενημέρωσα αμέσως την ΕΠΟ, αλλά και τη Σούπερ Λίγκα, μέσω των κυρίων Παπουτσάκη και Αναγνώστου ότι ο ΟΦΗ δεν προτίθεται να δεχθεί αυτή την απόφαση. Εμείς θα πάμε κανονικά αύριο στο Ολυμπιακό στάδιο για να παίξουμε τον αγώνα”.

Πηγή: novasports.gr