Ο Τζιανπάολο Πότσο δεν μπορεί να χωνέψει ότι οι φίλαθλοι της Ουντινέζε δεν πατούν στο “Φρίουλι” και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ταξίδεψαν μαζικά από την Ελλάδα για να βρεθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας. Γεγονός που του προκάλεσε θαυμασμό, αλλά και τον προβλημάτισε ταυτόχρονα.

“Θα πάρει λίγο χρόνο για να συνέλθω από αυτό που είδα χθες”, είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: “Δεν μπορώ να βοηθήσω αν αυτό συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα”. Ενώ, τόνισε ανήσυχος πως: “Ακόμη και η τελευταία συμμετοχή στο Champions League δεν ήταν σε θέση να δημιουργήσει ενθουσιασμό και προσήλωση στην ομάδα. Αν συνεχίσουμε έτσι διατρέχουμε τον σοβαρό κίνδυνο να υποστούμε μειώσεις”.

Εκεί έφερε το παράδειγμα της Τριεστίνα η οποία παλαιότερα επιχείρησε να δουλέψει στα πρότυπα της Ουντινέζε αλλά δεν τα κατάφερε αφού δεν είχε στήριξη από τον κόσμο. “Η πραγματικότητα είναι ότι εάν το πάθος των οπαδών δεν διαθέτει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των φιλοδοξιών της εταιρείας φοβάμαι ότι θα έχουμε επανάληψη της ίδιας κατάστασης”, επισήμανε.

Κατέληξε λέγοντας:

“Είμαστε στελέχη και πρέπει να σκεφτούμε και τα μελλοντικά σχέδια. Είμαστε μια ομάδα με υψηλούς στόχους και ελπίζω να διατηρήσουμε τους καλύτερους παίκτες μας, οι οποίοι, όμως, έχουν ανάγκη από αγάπη και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στα κοινά. Είμαι λυπημένος και νομίζω ότι θα πάρει κάποιο χρόνο για να επουλωθούν οι πληγές που δημιουργήθηκαν από την χθεσινή εικόνα”.

Πηγή: olapaok.gr