Με άρθρο του στην εφημερίδα Guardian o καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Leeds, John Holloway τάσσεται υπέρ των Ελλήνων που διαμαρτύρονται και καλεί τους πολίτες διεθνώς να διαδηλώσουν αύριο για την Ελλάδα. «Η Ελλάδα μας δείχνει πως να διαδηλώσουμε ενάντια σε ένα αποτυχημένο σύστημα» είναι ο τίτλος του άρθρου του καθηγητή που αναφέρεται στην οργή των Ελλήνων που αντιδρούν στα σκληρά μέτρα λιτότητας. «Η οργή που εμφανίζεται στις ελληνικές πόλεις κατά των μέτρων λιτότητας εμπνέει όλους όσους υποφέρουν προς όφελος των τραπεζών και των πλουσίων» γράφει ο John Holloway αν και δηλώνει ότι είναι κατά της βίας.

«Δεν μου αρέσει η βία. Δεν πιστεύω ότι κερδίζονται πολλά με το κάψιμο τραπεζών και το σπάσιμο βιτρινών. Και παρόλα αυτά νιώθω ένα κύμα ευχαρίστησης όταν βλέπω την αντίδραση στην Αθήνα και άλλες πόλεις στην Ελλάδα στην αποδοχή από το ελληνικό κοινοβούλιο των μέτρων που επέβαλε η Ε.Ε. Επιπλέον εάν δεν είχε υπάρξει μία έκρηξη οργής θα ένιωθα έρμαιο σε μία θάλασσα κατάθλιψης» υπογραμμίζει ο καθηγητής και εξηγεί ότι χαίρεται όταν βλέπει τους Έλληνες να αντιδρούν στην επίθεση που δέχονται.

«Η βία της αντίδρασης στην Ελλάδα είναι μία κραυγή που βγαίνει έξω σε όλο τον κόσμο. Πόσο ακόμα θα καθόμαστε ακίνητοι και θα βλέπουμε τον κόσμο να γίνεται κομμάτια από αυτούς τους βάρβαρους, τους πλουσίους, τις τράπεζες;» αναρωτιέται ο John Holloway που καλεί όλους τους πολίτες να διαδηλώσουν αύριο με το σύνθημα: «είμαστε όλοι Έλληνες».

«Πίσω από αυτές τις θεαματικές φλόγες στην Αθήνα, βρίσκεται η αναζήτηση και η δημιουργία για έναν διαφορετικό τρόπο ζωής που θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας και ολόκληρου του κόσμου» καταλήγει ο καθηγητής Κοινωνιολογίας.

Πηγή :  real.gr