100% Ελληνικά. Είναι Σαββατοκύριακο. Αρκετοί θα κάνουν αγορές για το σπίτι. Ιδού σπουδαία made in Greece προϊόντα που είναι λογικό χρέος μας να στηρίξουμε, όσοι θέλουμε η Ελλάδα να αποκτήσει γερή και ανεξάρτητη οικονομία.

Προσοχή: δε μιλάμε για «την οικονομία» της αγοράς και τα μεγέθη που εξετάζουν στα ΔΝΤ και την Ε.Ε.. Αλλά για τα προϊόντα που μας συμφέρει να προτιμάμε έναντι των εισαγόμενων, προκειμένου άμεσα να μπορέσουμε να σταθούμε ΙΣΑΞΙΟΙ στις διεθνείς αγορές. Eυτυχώς, όλo και περισσότερα σούπερ μάρκετ γεμίζουν τα ράφια τους με εγχώρια προϊόντα.

Τρόφιμα

Chipita.

Κοτόπουλα «Ανέζας».

Πρότυπος Μονάδα με έδρα την Αρτα, ετοιμάζεται να μπει δυνατά στην αγορά.

ΙΟΝ (Γάλακτος, Αμυγδάλου, Break, Nucrema, Mabel, Υγείας ΙΟΝ, Σοκοφρέτα, Noizetta).

Ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1930 και έχει δύο εργοστάσια παραγωγής, Αθήνα και Άρτα.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Πτι Μπερ, Μιράντα, Caprice, Cream Crackers, Digestive, Γεμιστά, Marie, Mascot, Rondo, Crispies, Φρυγανιές κτλ).

Ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε το 1938 από Πολίτες πρόσφυγες και στις μέρες μας απασχολεί 1000 άτομα σε 4 ιδιόκτητα εργοστάσια σε όλη την Ελλάδα.

ELBISCO πρώην Ελληνική Εταιρεία Μπισκότων, νυν Ελληνικά Μπισκότα (Elite φρυγανιές, Αλλατίνη, Κρις Κρις, Βοσινάκη, Forma).

ΚΥΚΝΟΣ (κέτσαπ, πάστα ντομάτας, κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά).

Ελληνική εταιρεία με έτος ίδρυσης το 1911, έδρα το Ναύπλιο και παραγωγή-διανομή στα Σαβάλια Ηλείας.

ΚΡΙ ΚΡΙ (παγωτά, γιαούρτι, φρέσκο γάλα).

Ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται από το 1954, με σύγχρονη μονάδα παραγωγής στις Σέρρες και κέντρο διανομής στην Αθήνα.

ΕΒΓΑ (παγωτά, κρουασάν, χυμοί).

Ιδρύθηκε το 1934 ως Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Γάλακτος και Αλεύρου.

ΕΒΟΛ (Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου) (γάλα, γιαούρτι, τυρί).

Συνεταιριστική εταιρεία που εκπροσωπεί κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής Βόλου – Πηλίου – Βελεστίνου. Ασκεί παρεμβατική πολιτική στην τιμή του γάλακτος, διασφαλίζοντας το εισόδημα των κτηνοτρόφων της περιοχής, οι οποίοι απολαμβάνουν από τις υψηλότερες τιμές που δίνονται στο γάλα πανελλαδικά. Ειδικεύεται και στα βιολογικά προϊόντα.

Ολυμπος (Γαλακτοβιομηχανία Λαρίσης) (γάλα, γιαούρτι, τυρί, χυμοί).

ΦΑΓΕ (γιαούρτι, γάλα, συσκευασμένο τυρί).

Ιδρύθηκε το 1926 από τον Α. Φιλίππου και διατηρεί μέχρι σήμερα ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Διαθέτει 3 μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα και μία στις ΗΠΑ.

Elviart ΑΒΕΕ

Εξειδικεύεται στην παραγωγή πίτας για σουβλάκια με δυναμική παρουσία που ξεκίνησε το 1952 στο εργαστήριο παραγωγής του Γεωργίου Καλοϊδά και συνεχίζεται μέχρι σήμερα στη βιομηχανική μονάδα της εταιρείας στον Ασπρόπυργο Αττικής. Κατέχοντας σήμερα την πρώτη θέση του κλάδου στην Ελλάδα, η εταιρεία δεν έχασε ποτέ τα σκήπτρα στην εγχώρια αγορά αλλά και σε αυτή του εξωτερικού. Τα προϊόντα της Elviart άρχισαν να εξάγονται στην Ευρώπη στις αρχές της δεκαετίας του 80.

Dinas (Κρητικό μέλι).

Ιδρύθηκε το 1979 από τον Μιχάλη Δαμιανάκη, σαν οικογενειακή επιχείρηση σε έναν μικρό βιοτεχνικό χώρο. Από το 1977 η εταιρεία μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης σε ένα υπερσύγχρονο χώρο ενώ από το 1984 επιλέχθηκε ως προμηθευτής κρητικού μελιού από τα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών (ΚΑΕ) σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στόχος της εταιρείας είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να αναδείξει ακόμη περισσότερο την υψηλή διατροφική αξία των Μεσογειακών και ιδιαίτερα των Κρητικών προϊόντων σε ακόμη περισσότερους καταναλωτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ροδάκινα Κοζάνης ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Το 1958, μια ομάδα παραγωγών από τον Βελβεντό Κοζάνης, ιδρύει τον ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ με σκοπό την καλύτερη καλλιέργεια και προώθηση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής του Βελβεντού. Με την πάροδο των χρόνων, το ροδάκινο έγινε η κύρια καλλιέργεια της περιοχής.

Μετά από μισό αιώνα ανοδικής πορείας, ο ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ, αριθμεί περίπου 400 ενεργά μέλη και αποτελεί έναν υγιή συνεταιρισμό που έχει καταφέρει να είναι γνωστός και εκτός των συνόρων, χάρη στα άριστα ποιοτικά προϊόντα που παράγει και όλες τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας που εφαρμόζει.

Ζωγράφος (Kαστανή ζάχαρη και ροδάκινα κομπόστα).

Η εταιρεία «Ζωγράφος» είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, με ιστορία που υπερβαίνει τον αιώνα καθώς ιδρύθηκε το 1895 ενώ είναι από τις πρώτες που άρχισε να φτιάχνει ποιοτικά τρόφιμα με λίγες θερμίδες. Η εταιρεία Ζωγράφος με ισχυρή παρουσία στην έντονα ανταγωνιστική ελληνική αγορά δίνει πάντοτε προτεραιότητα στη διατήρηση της υψηλής και σταθερής ποιότητας των προϊόντων της σε συνδυασμό με χαμηλές τιμές.

Γιώτης Ιδρύθηκε το 1930 από τον Ιωάννη και τη Μαρία Γιώτη. Ξεκίνησε με τα καινοτόμα για την εποχή τους προϊόντα Ανθος Ορύζης Γιώτης και Ανθος Αραβοσίτου Γιώτης, που αποτελούν τις πρώτες παιδικές και βρεφικές κρέμες.

ΔΩΔΩΝΗ Η Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. ιδρύθηκε στις 17-4-1963 από την ΑΤΕ και τις 6 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου. Η ΔΩΔΩΝΗ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες Ελληνικές γαλακτοκομικές μονάδες από άποψη οικονομικών μεγεθών και είναι ηκορυφαία εξαγωγική εταιρία στο τομέα των τυροκομικών προϊόντων.

Κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας Π.Ο.Π (προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης).

Επιτραπέζιο σκληρό τυρί τρίμηνης ωρίμανσης από φρέσκο παστεριωμένο πρόβειο γάλα ελαφρώς ποιο αλατισμένο από την γραβιέρα και πικάντικο στη γεύση. Ιδανικός μεζές για το τραπέζι, υπέροχο σαγανάκι αλλά και τριμμένο στο φαγητό. Συνοδεύει υπέροχα το κόκκινο κρασί. Η κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας στέφθηκε πρωταθλητής το 2007 στο Πανελλήνιο διαγωνισμό ποιότητας τυριού που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό δίκτυο περιφερειακής ανάπτυξης.

Ιναχός (Τυριά «Ρούμελη» 4 εποχές)

Με παράδοση από τη δεκαετία του 50 και εγκαταστάσεις στη Γραμμένη Φθιώτιδας, μας εκπλήσσει ευχάριστα τα τελευταία χρόνια με τα «πειραγμένα» τυριά της. Τα τέσσερα νέα τυριά της σειράς «Ρούμελη» που κυκλοφόρησαν πρόσφατα είναι ντυμένα ανάλογα με την εποχή που μας δελεάζουν γευστικά και οπτικά.

Μέλισσα, Stella, Primo Gusto (Ζυμαρικά).

Με αφετηρία το 1947 η εταιρεία της οικογένειας Κίκιζα κατορθώνει μέσα σε 6 δεκαετίες να γίνει μία από τις σημαντικότερες εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα, με σημαντική παρουσία και στο εξωτερικό. Η εταιρεία απορροφά ετησίως 100.000 τόνους άριστης ποιότητας ελληνικά σιτάρια ενώ το καθετοποιημένο σύστημα μύλου στη Λάρισα παράγει ετησίως περισσότερους από 50.000 τόνους ζυμαρικών, καθιστώντας τη βιομηχανία μία από τις μεγαλύτερες του είδους στην Ευρώπη.

KYKNOS (τοματοπολτός).

Η Greek Canning Company ιδρύθηκε το 1915 και είναι μία από τις πιο αγαπημένες και αναγνωρισμένες μάρκες στην Ελλάδα. Οι ντομάτες συλλέγονται με μεγάλη προσοχή και φροντίδα από την Πελοπόννησο.

Μακεδονικό Ταχίνι

Παρασκευάζεται αποκλειστικά από αυστηρά διαλεγμένες ποικιλίες σησαμιού, που αποφλοιώνονται, ψήνονται και αλέθονται με παραδοσιακό τρόπο σε πέτρινους μύλους, χωρίς την προσθήκη χημικών, συντηρητικών ή άλλων πρόσθετων. Το Μακεδονικό Ταχίνι αποτελεί τον τέλειο τρόπο λήψης όλων των θρεπτικών συστατικών του σησαμιού, γι΄αυτό και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Ο μοναδικός συνδυασμός πρωτεϊνών, αμινοξέων, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, παρέχει στον οργανισμό δύναμη και ενέργεια. Αποτρέπει τη συσσώρευση χοληστερίνης, συμβάλλει στην μετατροπή των λιπών σε ενέργεια, εξασφαλίζει την καλή λειτουργία του ήπατος, του νευρικού και του πεπτικού συστήματος.

Συκική (Ελληνικά ξηρά σύκα).

Ιδρύθηκε το 1953, αποτελεί από το 1997 την Οργάνωση Παραγωγών Ξηρών Σύκων της Πελοποννήσου και έχει έδρα το δημοτικό διαμέρισμα της Σπερχογείας του Δήμου Καλαμάτας. Τα μέλη παραγωγοί του Συνεταιρισμού είναι περίπου 3.700 και προέρχονται από τους νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας. Βασικός σκοπός της «Συκικής» είναι η ανάπτυξη της οικονομίας των συκοπαραγωγών η οποία επιτυγχάνεται με τη συστηματική και προγραμματισμένη ανάπτυξη της καλλιέργειας της συκιάς. Κύριο μέλημα είναι η βελτίωση της ποιότητας των σύκων σε συνδυασμό με τη φροντίδα του περιβάλλοντος και τελικά η επεξεργασία και εμπορία υψηλής ποιότητα και προστιθέμενης αξίας προϊόντων σύκου, τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική αγορά.

Καλλυντικά κτλ

25Α.

Πολύ δυναμική νέα εταιρεία φυσικών καλλυντικών, η πλήρης ονομασία της είναι Cretan Herbal Chem και βρίσκεται, φυσικά, στην Κρήτη.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ (σαπούνι σώματος, αφρόλουτρο Καραβάκι, Aromatics, Natura, Olivia, αφρός ξυρίσματος Καραβάκι).

Ιστορική ελληνική εταιρεία (ιδρύθηκε το 1870 στο Πλωμάρι Λέσβου). Από το Φεβρουάριο του 2001 λειτουργεί το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στη Ριτσώνα, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής σαπουνιού στα Βαλκάνια και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

ΑPIVITA (σαπούνι, σαμπουάν, κρέμες σώματος, αρωματοθεραπεία).

Από τους πιο σημαντικούς εξαγωγείς μας. Σειρά φυσικών καλλυντικών υψηλής ποιότητας, με ολοένα αυξανόμενες πωλήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ξεκίνησε το 1979 με 4 άτομα προσωπικό και σήμερα απασχολεί 220 άτομα και παράγει πάνω από 300 διαφορετικά προϊόντα.

ΚΟΡΡΕΣ (σαπούνι σώματος, αφρόλουτρο, καλλυντικά, αντιηλιακό, αρωματοθεραπεία, σαμπουάν, φαρμακευτικά προϊόντα).

Από τους πιο σημαντικούς εξαγωγείς μας. Σειρά φυσικών προϊόντων με μεγάλο αριθμό καταστημάτων στο εξωτερικό.

Mastihashop (προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος, οδοντόκρεμα και άλλα φαρμακευτικά προϊόντα, παραδοσιακά γλυκά και ποτά, τσίχλες, μαστίχα και μαστιχέλαιο).

Συνεταιριστική εταιρεία που εκπροσωπεί την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

ΕΥΡΗΚΑ (ΕΥΡΗΚΑ απορρυπαντικά πιάτων και ρούχων, ΤΙΚ ΤΑΚ καθαριστικό τουαλέτας, TOPINE απολυμαντικό, FLUP αποφρακτικό, CLARO σκόνη πλυντηρίου πιάτων, FRESH AIR αποσμητικό χώρου, FAMOSO για τζάμια, ALGOFLASH λιπάσματα και προϊόντα φυτών, AROXOL εντομοκτόνο, ZITA ultra και ΕΥΡΗΚΑ καθαριστικά).

Ο Ομιλος ΕΥΡΗΚΑ ξεκίνησε την πορεία του από την Κύπρο, όπου το 1959 ο Ξάνθος Σαρρής ίδρυσε την ΕΥΡΗΚΑ ΛΤΔ., στην Αμμόχωστο. Ένα χρόνο μετά προχώρησε στην ίδρυση δεύτερης εταιρείας στην Ελλάδα, με την επωνυμία ΕΥΡΗΚΑ Ελλάς, το 1960, στην Αθήνα. Σημαντικός σταθμός ήταν η πλήρης καταστροφή της κυπριακής εταιρείας, το 1974, λόγω της τουρκικής εισβολής. Η εταιρεία κατάφερε να επαναλειτουργήσει 30 ημέρες μετά, στη Λεμεσό, στηρίζοντας την προσπάθεια των προσφύγων εργαζομένων της. Το 1977 η ΕΥΡΗΚΑ Ελλάς μετέφερε την έδρα της στο Βόλο και εκεί ξεκίνησε τη δημιουργία των σύγχρονων εγκαταστάσεων παραγωγής της, τις οποίες διατηρεί μέχρι σήμερα.

ROLCO – MyPlanet (MyPlanet σειρά απορρυπαντικών, AVA, ROL και ESSEX απορρυπαντικά, HiGeen αντισηπτικό gel χεριών, καλλυντικά TACT Beauty Care, Herborium apothecary αρώματα και φροντίδα σώματος, ROLCO BtoB επαγγελματικός καθαρισμός). Ελληνική εταιρία που ιδρύθηκε το 1948 στο Μοσχάτο Αττικής και σήμερα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια στην ΝΑ Ευρώπη.

Super Markets – Εμπορικά Καταστήματα

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Αλυσίδα καταστημάτων που ιδρύθηκε το 1954 από τους αδερφούς Σπύρο και Γιάννη Σκλαβενίτη και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο. Το 2005 οι ιδιοκτήτες της δέχτηκαν πρόταση εξαγοράς από πολυεθνικό όμιλο η οποία, όπως ακούστηκε στην αγορά, ξεπερνούσε τα 400 εκ ευρώ. Οι εξελίξεις έμελλε να ήταν καταλυτικές. Αρχές Μαρτίου του 2006 φεύγει από τη ζωή ο Σπύρος Σκλαβενίτης και στις 27 Ιουνίου του ίδιου έτους τα τέσσερα παιδιά του, η Μαρία, ο Γεράσιμος, ο Στέλιος και η Βίκυ δηλώνουν τη διάθεση τους να αναλάβουν την ευθύνη της εταιρείας, απορρίπτοντας την πρόταση που είχε γίνει από τον πολυεθνικό όμιλο. Συγχρόνως, εξαγοράζουν σε συνεργασία με τον Νίκο Μαμιδάκη, το σύνολο των μετοχών των οικογενειών του Γιάννη και του Νάσου Σκλαβενίτη και της οικογένειας του Μιλτιάδη Παπαδόπουλου. Η μετοχική σύνθεση της επιχείρησης διαμορφώνεται ως εξής: Οικογένεια Σπύρου Σκλαβενίτη 80%, Νίκος Μαμιδάκης 14% και Ανδρέας Ποταμιάνος 6%. Σήμερα η Σκλαβενίτης διαθέτει 72 καταστήματα, εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερους από 150.000 πελάτες, απασχολώντας περίπου 7.100 εργαζόμενους ενώ έκλεισε το οικονομικό έτος 2008 με κύκλο εργασιών 1.088 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με το 2007 της τάξης του 13,31%.

ΑΤΛΑΝΤΙΚ

Ιδρύθηκε το 1980 από τον Παναγιώτη Αποστόλου και έφτασε σήμερα να έχει ένα δίκτυο 88 καταστημάτων πανελλαδικώς, σε συνεργασία με την ΑΡΙΣΤΑ.

My Market – METRO.

Ιδρύθηκε το 1976 και προήλθε από το συνεταιρισμό οκτώ παντοπωλών, ενώ ήταν από την αρχή και παραμένει πάντα απόλυτα ελληνικών συμφερόντων. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας προέρχεται από δύο βασικές κατηγορίες καταστημάτων: τις πωλήσεις λιανικής μέσα από τα My Market και τις πωλήσεις χονδρικής μέσα από τα METRO Cash & Carry. Η My Market διαθέτει 45 καταστήματα, τα περισσότερα από τα οποία είΕΛΛΗΝΙΚΗ στην Αττική.

Μασούτης.

Sprider stores.

 

Μπύρες / Αλκοολούχα

CRAFT Microbrewery

H πρώτη ελληνική μικροζυθοποιία που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1997 και παράγει μπύρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την φιλοσοφία και το μεράκι της μικρής παραγωγής. Λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία και δύο εστιατόρια-ζυθοποιία στο Χαλάνδρι και στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ούζο Μίνι, προϊόν της Ένωσης Ποτοπαραγωγών Μυτιλήνης (ΕΠΟΜ).

Ούζο Βαρβαγιάννη, προϊόν της Ποτοποιίας «Βαρβαγιάννης ΕΠΕ», έτος ίδρυσης 1860.

ΕΨΑ (λεμονάδα, πορτοκαλάδα, κόλα, γκαζόζα, βυσσινάδα, σόδα, τόνικ).

Από το 1924 λειτουργεί σε ιδιόκτητο εργοστάσιο παραγωγής στην Αγριά Βόλου και παραμένει 100% ελληνική.

Λουξ (λεμονάδα, πορτοκαλάδα, κόλα, γκαζόζα, βυσσινάδα, σόδα, τόνικ, χυμοί φρούτων).

Εταιρεία που ιδρύθηκε το 1950 στην Πάτρα.

Καύσιμα

Aegean Oil

Πρόκειται για ελληνική εταιρεία, συμφερόντων Δ. Μελισσανίδη, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της εμπορίας πετρελαιοειδών και πρόσφατα έχει εισέλθει και στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο (Aegean Power).

ΕΚΟ ΑΒΕΕ

Το 1982, μετά την απόφαση της EXΧON να εγκαταλείψει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην Ελλάδα, εκδηλώνεται ενδιαφέρον από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου για την αγορά του πακέτου των μετοχών της ESSO. Η ESSO μετονομάζεται σε ΕΚΟ, υπάγεται στη ΔΕΠ και λειτουργεί πλέον ως επιχείρηση του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ακολουθεί συνεχή ανοδική πορεία στην πετρελαϊκή και πετροχημική αγορά της χώρας. Σήμερα δραστηριοποιείται στην αποθήκευση και διακίνηση υγρών καυσίμων, λιπαντικά υψηλής τεχνολογίας και διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο πρατηρίων υγρών καυσίμων με σχεδόν 1200 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα.

Jet Oil – Mamidoil

Eλληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1969 από τους Κυριάκο, Γιώργο και Νίκο Μαμιδάκη. Δραστηριοποιείται στον κλάδο της αποθήκευσης, διακίνησης και εμπορίας πετρελαιοειδών στην εγχώρια αγορά και στην ευρύτερη αγορά των Βαλκανίων και διαθέτει δίκτυο 600 πρατηρίων.

ETEKA

Eλληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1983, με αντικείμενο τον εφοδιασμό πλοίων όλων των κατηγοριών στα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας. Σύντομα επεκτάθηκε και στον τομέα των οδικών μεταφορών με 250 πρατήρια καυσίμων σε όλη την Ελλάδα, πετρέλαιο θέρμανσης και πλήρη σειρά λιπαντικών.

ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ:

Μην ξεχνάτε τα μαγαζιά της γειτονιάς σας, οι άνθρωποι αυτοί έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.

Θέση:

Υπάρχουν, προφανώς, 2 Ελλάδες: μια μικρή, που όμως κάνει πολύ θόρυβο και καταχράται δημόσιο πλούτο, και η άλλη. Η μεγάλη. Αυτή που δε συνωστίζεται σε τηλεπαράθυρα και διαδρόμους υπουργείων. Οι αξιοπρεπείς ‘Ελληνες !

+ Θα ακολουθήσει λίστα με τους Ελληνες παραγωγούς υψηλής τεχνολογίας, πληροφορικής και βιομηχανικών υλικών.

Θέση: η προσπάθεια ενίσχυσης την οικονομίας μας δεν είναι αυτοσκοπός. Μια υγιά οικονομία με ισχυρά spreads και χαμηλά επιτόκια δε λέει τίποτα, αν οι πολίτες της χώρας δεν είναι ευδαίμονες, υπερήφανοι και ανεξάρτητοι.

Πηγή: goodnews.gr