Εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, απάτη σε βάρος Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος, η οποία είχε αρχίσει από το Σεπτέμβριο του 2010.Συνελήφθησαν στη Τρίπολη και τη Λακωνία, δύο ημεδαποί οι οποίοι δρούσαν από τον Σεπτέμβριο του 2010.Είχαν καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό 800.000 ευρώ, ποσό του οποίου η προέλευση διερευνάται. Μέσω αυτού του ποσού και χρηματιστηριακών συναλλαγών, μετατροπής νομισμάτων και προθεσμιακών καταθέσεων κατάφεραν να αποκτήσουν παράνομα 52.500 ευρώ.

Δύο  ημεδαποί, 44 ετών και 50 ετών, δικηγόρος και φανοποιός αντίστοιχα, ενεργώντας διαδοχικές καταθέσεις, ύψους 800.000 ευρώ, με τη χρήση διαφόρων τραπεζικών, χρηματιστηριακών και συναλλαγματικών πράξεων πέτυχαν να εισπράξουν, μέσα σε ενάμισι χρόνο, το ποσό των 52.500 ευρώ περίπου. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 44χρονος δικηγόρος είχε καταρτίσει πλαστά πιστοποιητικά ταυτότητας του 50χρονου συνεργού του (φανοποιού) και υποδυόμενος τον τελευταίο έκανε σε διάφορα χρονικά διαστήματα τις καταθέσεις των 800.000 ευρώ.

Χθες (16-02-2012) το μεσημέρι, στη Τρίπολη και τη Λακωνία, συνελήφθησαν οι δύο ημεδαποί, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας της Οικονομίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, και σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία πιστοποιητικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Αναλυτικότερα, κατά το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2010, ο 44χρονος άνοιξε τραπεζικό και χρηματιστηριακό λογαριασμό σε υποκατάστημα Τραπέζης του Τ.Τ. στη Τρίπολη, δηλώνοντας τα στοιχεία του 50χρονου και προσκομίζοντας πλαστό πιστοποιητικό της ταυτότητάς του, το οποίο είχε καταρτίσει με τη συναίνεση του τελευταίου και κατέθεσε σταδιακά, χρηματικό ποσό ύψους -800.000- Ευρώ.

Έκτοτε, παρουσιαζόταν με τα ψευδή στοιχεία και διενεργούσε κινήσεις και συναλλαγές στους δύο λογαριασμούς, συναλλαγές μετατροπής νομισμάτων, προθεσμιακών καταθέσεων, καθώς και χρηματιστηριακές συναλλαγές, από τις οποίες προκύπτει μέχρι τώρα, παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ποσού -52.500- ευρώ.

Χθες το μεσημέρι, σε συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Τρίπολη και στη Λακωνία, αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Κανονιστικής Συμμόρφωσης της Τράπεζας, συνέλαβαν τους δύο συνεργούς, και κατάσχεσαν το χρηματικό ποσό των -64.000- ευρώ, που είχε κάνει ανάληψη ο 44χρονος λίγη ώρα νωρίτερα.

Από την Οικονομική Αστυνομία διενεργείται λεπτομερέστερος οικονομικός και φορολογικός έλεγχος για την ανίχνευση των χρηματοροών και την προέλευση του χρηματικού ποσού των -800.000- ευρώ, όσο και των φορολογικών στοιχείων των συλληφθέντων, καθώς προκύπτει αναντιστοιχία με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στο παρελθόν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι δράσεις αυτές της Οικονομικής Αστυνομίας είναι στοχευμένες και έχουν ως στόχο την ανίχνευση και καταστολή παράνομων δραστηριοτήτων και συναλλαγών, καθώς και την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, στο γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων της Χώρας.