Ανακοινώθηκε η προσχώρηση των πρώην βουλευτών του ΛΑΟΣ, Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη, στη Νέα Δημοκρατία, μετά τη συνάντησή που πραγματοποίησαν με τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία του κόμματος. Οι δύο βουλευτές δήλωσαν προτίθενται να παραδώσουν τις έδρες τους στο ΛΑΟΣ. «Αυτές τις στιγμές που είναι εξαιρετικά κρίσιμες αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί είναι μία αξιόπιστη μεγάλη πατριωτική φιλελεύθερη παράταξη που όχι μόνο θα μπορεί, από τη μία να σταθεί με αξιοπιστία απέναντι στους δανειστές και από την άλλη να εγγυηθεί στους πολίτες ότι η Ανάπτυξη θα έλθει», δήλωσε ο κ. Βορίδης. «Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε δύσκολες αποφάσεις, αισθάνομαι ότι έπρεπε να σταθώ δίπλα του», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν αν η Ελλάδα θα μείνει μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα χρειάζεται μία στιβαρή ηγεσία που θα δώσει ξανά ελπίδα στον τόπο. Η μόνη οργανωμένη παράταξη είναι η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, που εκφράζει την ελπίδα να μην γίνει η Ελλάδα Συρία».

«Ο καθένας έρχεται στη ΝΔ με τις αποσκευές του και την πολιτική του διαδρομή», δήλωσε νωρίτερα στο ρ/σ ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κων/νος Μουσουρούλης, ενώ πρόσθεσε ότι οι κύριοι Βορίδης και Γεωργιάδης έχουν επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι η ΝΔ είναι αποκούμπι αυτές τις δύσκολες περιόδους που ζούμε σημειώνοντας ότι η χώρα χρειάζεται σταθερό πολιτικό περιβάλλον.

Η αντίδραση του ΛΑΟΣ

Σε ανακοίνωση του με αφορμή την προσχώρηση των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία ο ΛΑ.Ο.Σ. μιλάει για σχέδιο διεμβολισμού και συγκεκριμένα επισημαίνει:

«Δεν είναι προφανώς ένα μεμονωμένο γεγονός. Είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου διεμβολισμού του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Το ΟΧΙ μας, γνωρίζαμε ότι θα έχει παρενέργειες […] Οι εκβιασμοί και οι πιέσεις τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας, μπορεί να ευνούχισαν ηθικά ηγεσίες κομμάτων, χαλύβδωσαν όμως την ηθική του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει κρίση και γνωρίζει να αντιδρά όταν πρέπει και όπως πρέπει».

Πηγή: skai.gr