«Οι Έλληνες ηγέτες έλαβαν θαρραλέες αποφάσεις σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπέι, από το Πεκίνο, αναφερόμενος στην έγκριση των νέων μέτρων λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει θέση για λαϊκισμό στην Ευρώπη». Η δήλωση του κ. Ρομπέι έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης κορυφής Κίνας-Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πεκίνο, η οποία ήταν κατά κύριο λόγο αφιερωμένη στην κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τόνισε ότι «η Ευρώπη εκτιμά πολύ την υποστήριξη που η Κίνα δεν έχει σταματήσει να παρέχει στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι η Ευρώπη «είναι σύμμαχος της χώρας σας, της Κίνας».

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι «το διακύβευμα είναι τόσο σημαντικό που δεν θα διακινδυνεύσουμε μία αποτυχία».

«Πιστεύουμε ότι όσο οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να σταθεροποιήσουν από κοινού τις οικονομίες τους, θα έχουν την ικανότητα να επιλύουν τα προβλήματά τους», κατέληξε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας.

Πηγή: skai.gr