Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τη Δυτική Ελλάδα και το Αιγαίο, περιμένουμε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012. Ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -10 έως 5 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -1 έως 11 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 1 έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου αλλά στο Βόρειο Αιγαίο η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς.

Σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις δυτικών διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και από το βράδυ δυτικοί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς πρόσκαιρης βροχής το μεσημέρι, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι δυτικών διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις από το μεσημέρι και μετά.

Αυξημένες νεφώσεις με πιθανή χιονόπτωση ή χιονόνερο τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 4 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι και στα ανοιχτά ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό με βαθμιαία εξασθένηση.

Πηγή: meteo.gr