Τα 130 δισ. ευρώ του νέου προγράμματος για την Ελλάδα, δεν θα πρέπει να διοχετευθούν μόνο στις τράπεζες, αλλά και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, υποστήριξε ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Μισέλ Μπαρνιέ.

Βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που ανακύπτουν από τη νέα δανειακή σύμβαση και ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να αναπτυχθεί, αν δώσει βάρος στην ενίσχυση του τουρισμού και των παρεμφερών υπηρεσιών, εμφανίσθηκε ο επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, κατά τη διάρκεια συζήτησης, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, σχετικά με το κοινοτικό νομοθετικό πλαίσιο για τις υπηρεσίες και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, της μεγέθυνσης και της απασχόλησης στην Ευρώπη.

Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Παπανικολάου, για το τι απέγινε το «Σχέδιο Μάρσαλ», ο επίτροπος, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί πάνω σ’ αυτό, υπογράμμισε ότι «προσωπικά πιστεύω ότι δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για λιτότητα, εποπτεία. Δεν μπορεί να μιλάμε με περιοριστικούς όρους, ακόμα και αν αυτοί είναι αναγκαίοι. Πρέπει να μιλάμε και για ανάπτυξη. Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα και για τις υπόλοιπες χώρες».

Ειδικά για την Ελλάδα, ανέφερε πως τα 130 δισ. ευρώ του νέου προγράμματος δεν θα πρέπει να αφορούν μόνο τον τραπεζικό τομέα και τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας, αλλά την ανάκαμψη της οικονομίας, ειδικά στους τομείς όπου η Ελλάδα διαθέτει σαφές συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως ο τομέας των υπηρεσιών και ιδίως εκείνος του τουρισμού.

«Η παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία για τις υπηρεσίες, που σήμερα συζητάμε, είναι επομένως ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα σας και εγώ, από την πλευρά μου, θα κάνω ό,τι είναι δυνατό να εφαρμοσθεί επιτυχώς για την Ελλάδα, μαζί με την Ελλάδα», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Πηγή: real.gr