«Η υπερψήφιση του οικονομικού προγράμματος ήταν καθοριστικής σημασίας», δήλωσε στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες πρέπει να γίνουν πολλά βήματα έως ότου ληφθεί στις αρχές Μαρτίου η τελική απόφαση για τη χρηματοδοτική στήριξη της χώρας μας. Επιπλέον, τόνισε ότι το έργο που έχει μπροστά της η κυβέρνηση είναι μεγάλο καθώς θα πρέπει να υλοποιηθούν οι προαπαιτούμενες ενέργειες, ενώ έκανε γνωστό ότι δεν αποδέχτηκε την παραίτηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Μάκη Βορίδη.

Αποδέχτηκε τις παραιτήσεις της κ. Ξενογιαννακοπουλου και των κκ Γεωργίου Κουτσούκου και Γεωργιάδη Ροντούλη.

Υπενθυμίζεται ότι στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, προτεραιότητα αποτελεί η υλοποίηση των μέτρων της νέας δανειακής σύμβασης, ενώ τα νομοσχέδια για τους φρουρούς στα εμπορικά πλοία και οι ιατρικές ειδικότητες εκτιμάται ότι θα είναι επίσης στην ατζέντα του συμβουλίου.

Αναλυτικά τα θέματα του υπουργικού έχουν ως εξής:

1) Ανακοινώσεις Πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου: Προαπαιτούμενες ενέργειες στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος.

2) Σχέδιο Νόμου «Παροχή Υπηρεσιών Ασφαλείας από Ένοπλους Ιδιώτες Φρουρούς σε Εμπορικά Πλοία και άλλες διατάξεις» (εισηγητής Χ. Παπουτσής, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη).

3) Σχέδιο Νόμου για «Την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας, τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ιατρών, την αναμόρφωση του ΚΕΣΥ, την ίδρυση Επιστημονικών Κοινοτήτων και άλλες διατάξεις» (εισηγητής Α. Λοβέρδος, Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

Πηγή: skai.gr