Τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ σε συνεργασία με τη Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων διοργανώνουν στις 16 και 17 Φεβρουαρίου στις Κεντρικές Εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ, στη Βάρη Αττικής, το 12ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Αττικής του Προγράμματος Συνεργαζόμενων Σχολείων (ASPnet) UNESCO. Θέμα του Συμποσίου: «Ο Μετασχηματισμός του Κόσμου – Συνέπειες και Ευθύνη».

 Στο Συμπόσιο μετέχουν 19 Σχολεία –Δημόσια και Ιδιωτικά – της Αττικής και 2 Σχολεία της Κύπρου. Την πρώτη ημέρα του Συμποσίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους (βίντεο, παρουσιάσεις, εικαστικές δημιουργίες, τραγούδι, δρώμενο). Η Εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming από την ιστοσελίδα των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ .

Παράλληλα με το Συμπόσιο θα διεξαχθεί και Εικαστική Έκθεση με έργα μαθητών. Καλεσμένοι στην έναρξη του Συμποσίου είναι ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Β. Κουλαϊδής, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ, εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Επιτροπής Νέων της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του Τύπου.

 

Πηγή : skai.gr