Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης και του προέδρου της Ρουμανίας, Τράιαν Μπασέσκου πραγματοποιήθηκαν και χθες, σε διάφορες ρουμανικές πόλεις παρά το κρύο και το χιόνι που έχει καλύψει πάνω από τη μισή επικράτεια της χώρας. Στη Σουτσεάβα, στα βορειανατολικά της Ρουμανίας οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Διοικητικό Μέγαρο και φώναξαν συνθήματα, όπως «Προτείνατε εκσυγχρονισμό, αλλά οι άνθρωποι πρέπει να φάνε», «Θέλουμε υδροκυάνιο για τη δικτατορία!» και τραγούδησαν «Η άνοιξη θα έρθει, θα έρθει και όλη η χώρα θα βγει στους δρόμους!».

Οι κάτοικοι της Σουτσεάβα, οι οποίοι συμπλήρωσαν πέντε εβδομάδες διαδηλώσεων μπροστά από το Διοικητικό Μέγαρο δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Στην πόλη Σιμπίου, όπου πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τις 16 Ιανουαρίου, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά του προέδρου, της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Μιχάι Ράζβαν Ουνγκουρεάνου και ζήτησαν πρόωρες εκλογές.

Στην πόλη Πλοέστι οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για 31η μέρα ζήτησαν την παραίτηση του προέδρου της χώρας, Τράιαν Μπασέσκου και πρόωρες εκλογές. Αντικυβερνητική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στην πόλη Μποτοσάνι, παρά το δριμύ ψύχος και τη χιονόπτωση.

Πηγή: real.gr