Έρχονται οι εκλογές όμως με ποιο πολιτικό μείγμα θα πάμε στην νέα κυβέρνηση που θα κληθεί να εφαρμόσει το νέο μνημόνιο, αυτό δεν το ξέρουμε. Γιατί το πολιτικό περιβάλλον μετά τις διαγραφές των 20 και πλέον από την εκάστοτε πλευρά αλλά και την σαφή ενδυνάμωση της Αριστεράς αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τον χάρτη που είχε μέχρι σήμερα. Εάν λοιπόν, όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι εκλογές λάβουν χώρα προς το τέλος Απριλίου έχει μεγάλη σημασία το σχήμα που θα προκύψει. Γιατί αυτό θα κληθεί να υλοποιήσει κάτι που δεν θα έχει ξαναγίνει μέχρι τώρα και δεν θα έχει τα περιθώρια αποτυχίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δείξει το τελευταίο διάστημα να έχει αντιληφθεί απόλυτα τον ρόλο που καλείται να παίξει, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχίζει ένα πολιτικό Ράλι όπου συμπαρασύρει ό,τι βρεθεί στον δρόμο του. Ιδιαίτερης σημασίας και οι ανακατατάξεις στον χώρο της Δεξιάς, όπου οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκονται πιο κοντά στη ΝΔ απελευθερωμένοι από το ΛΑΟΣ.

Ένα επίσης ερώτημα είναι αν θα είναι ή όχι ο Παπαδήμος στη νέα κυβέρνηση. Την σκυτάλη των εξελίξεων αναλαμβάνει τώρα για πολλοστή φορά ο πολιτικός τομέας που θα κληθεί να υλοποιήσει, υπό την στενή εποπτεία των Γερμανών όλες αυτές τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Και θα χρειασθεί αυξημένο ταλέντο γιατί η αντίδραση από την άλλη πλευρά θα είναι ιδιαίτερα σφοδρή.

Του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη

Πηγή:capital.gr