Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις επικουρικές αναμένεται να προκαλέσει νέες ρωγμές στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ πιθανόν και σήμερα ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε μικρής έκτασης ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. Το νομοσχέδιο για την περικοπή των επικουρικών συντάξεων αναμένεται να έρθει αν όχι στα τέλη της εβδομάδας το αργότερο την ερχόμενη, με τις ηγεσίες Ιπποκράτους και Συγγρού να μην αποκλείουν ότι μπορεί να υπάρξουν και νέες καταψηφίσεις από βουλευτές τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και νέες διαγραφές.

Επιπλέον, οι διαγραφέντες την Κυριακή το βράδυ, λόγω της άρνησης ψήφου στο μίνι-Μνημόνιο, αναμένεται στην πλειοψηφία τους αν όχι σχεδόν στο σύνολό τους να καταψηφίσουν και το νομοσχέδιο για τις επικουρικές, με αποτέλεσμα να βαθαίνουν το χάσμα με τα έως τώρα κόμματά τους και να ενισχύει τις αναζητήσεις τους για ίδρυση νέων κομματικών σχηματισμών.

Το επόμενο διάστημα, βέβαια, θα έρθουν στη Βουλή και άλλοι δύσκολοι νόμοι, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, οι γενικές αρχές του φορολογικού κ.ά., αλλά ασφαλώς το πλέον δύσκολο νομοσχέδιο για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι αυτό της μείωσης των επικουρικών συντάξεων.

Ανασχηματισμός

Άνθρακες ο…θησαυρός! Ο πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός, παρά τα σχετικά δημοσιεύματα, μάλλον δύσκολα θα είναι κάτι παραπάνω από τις αντικαταστάσεις Ξενογιαννακοπούλου και Βορίδη, αν βεβαίως και αυτές γίνουν. Ειδικά για τον Μάκη Βορίδη, εξεταζόταν το ενδεχόμενο-με ισχυρές μάλιστα πιθανότητες-να παραμείνει στη θέση του, ιδίως εάν μια τέτοια πράξη δεν αποτελέσει casus belli με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

Σαμαράς και Βενιζέλος

Ο Πρόεδρος της ΝΔ και ο Ε. Βενιζέλος, απόλυτο φαβορί για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θέλουν οι εκλογές να διεξαχθούν το ταχύτερο δυνατόν. Ο Α. Σαμαράς μιλά για 8 Απριλίου το αργότερο, ο υπουργός Οικονομικών για 29 Απριλίου, ενώ για Απρίλιο έκανε λόγο χθες και ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής. Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, δεν δίνει ημερομηνία, αν και φαίνεται να κάνει λόγο για 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου.

Πηγή: real.gr