Ένα θετικό αποτέλεσμα ψάχνει ο Ολυμπιακός στη Μόσχα κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν, για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ (13:00, ΑΝΤ-1). Οι Πειραιώτες καλούνται να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Ρωσία. Το παιχνίδι θα γίνει κανονικά, εφόσον η θερμοκρασία στο γήπεδο δεν πέσει κάτω από τους -15 βαθμούς κελσίου. Αν, όμως, πέσει κάτω από τους -15, τότε όλα είναι στον «αέρα» και οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν θέλουν να σκέφτονται αυτό το ενδεχόμενο!

Σε αυτή την περίπτωση ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μίλοραντ Μάζιτς, θα ζητήσει τη γνώμη του Ερνέστο Βαλβέρδε και του Κούρμπαν Μπερντίεφ.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» θέλει να γίνει σήμερα ο αγώνας για να μην επιβαρυνθούν οι παίκτες του από τη μία επιπλέον μέρα στη ρωσική πρωτεύουσα, ενώ ο ομόλογός του δήλωσε ότι δεν θα είναι καλό να γίνει υπό αυτές τις συνθήκες το παιχνίδι. Έτσι, υπάρχει η πιθανότητα το ματς να αναβληθεί και να γίνει αύριο την ίδια ώρα.

Όσον αφορά το πλάνο του Βαλβέρδε, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ίδια συνταγή με τον αγώνα με την ΑΕΚ. Ωστόσο, θα κάνει μία αλλαγή, δεδομένης της απουσίας του τιμωρημένου Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Το σκέφτεται ο Ερνέστο

Ο Βαλβέρδε δεν έκανε πρόβα ενδεκάδας χθες (13/2) στο «Λουζνίκι». Ο βασικός στόχος άλλωστε ήταν να δουν οι παίκτες τις συνθήκες που θα κληθούν σήμερα να αντιμετωπίσουν, να μπορέσουν να εξοικειωθούν.

Ο Ισπανός προπονητής θα κάνει σίγουρα μία αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα εναντίον της ΑΕΚ, καθώς είναι τιμωρημένος ο Παπαδόπουλος και αναμένεται να βάλει τον Μαρκάνο δίπλα στον Μέλμπεργκ και να επαναφέρει τον Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας. Είναι ευχαριστημένος από την ομάδα και υπό άλλες συνθήκες δεν θα έκανε άλλη αλλαγή, ωστόσο τώρα πρέπει να λάβει υπόψιν και τις ειδικές συνθήκες του αγώνα. Να τους ρωτήσει και πώς αισθάνονται. Στο σχήμα, λοιπόν, με Μέγερι, Τοροσίδη, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτη, Ιμπαγάσα, Καζίμ, Μιραλάς, Τζεμπούρ, υποψήφιοι είναι και ο Μοντέστο, είτε για δεξί μπακ, είτε (κυρίως) για τον άξονα και οι Φουστέρ, Αμπντούν (για τα άκρα, ο Φουστέρ και για τον Ιμπαγάσα), ίσως ακόμη και ο Μακούν.

Πώς θα παίξουν οι Ρώσοι

Με σύστημα 4-4-2 θα παρατάξει ο Κούρμπαν Μπερντίεφ τη Ρούμπιν Καζάν απέναντι στον Ολυμπιακό. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Αρλάουσκις και στην άμυνα οι Καλεσίν, Νάβας (Σαρόνοφ), Μποκέτι και Ανσάλντι. Στο κέντρο θα αγωνιστούν ο Ριαντσάντσεφ και ο Νάτσο, έχοντας στα πλάγια τους Κασάεφ και Καραντενίζ. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Μάρτινς και ο Ντιαντιούν.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χατζίτζι, Νάβας, Κβιρκβέλια, Κουσμίν, Κίσλιακ, Νέμοφ, Μπιστρόφ, Ερεμένκο Ρ., Βαλντές, Ποτνιάγκιν και Οραζακέντοφ.

Πηγή: sday.gr