Οι χθεσινοί εμπρησμοί του κέντρου της Αθήνας είναι μία επανάληψη των Δεκεμβριανών με οικουμενική κυβέρνηση. Για την καταστροφή των περιουσιών υπάρχουν σύμφωνα με όλε τις πρώτες ενδείξεις ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το σχεδιασμό της αντιμετώπισης των πολλών χιλιάδων κουκουλοφόρων που έφτασαν να πολιορκούν το αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης.

Καθώς το «μαύρο μπλόκ» είχε ρίξει το σύνθημα ότι «ένας νεκρός θα σταματούσε τα μέτρα» η αστυνομία είχε εντολή πάσει θυσία να αποτρέψει το να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Αλλά γιατί δεν μπορούσαν να γίνουν και τα δύο; Και οι περιουσίες των ανθρώπων να προστατευτούν και οι ανθρώπινες ζωές να μην κινδυνεύσουν; Είναι μία απάντηση που οφείλει ο κ Χρ. Παπουτσής, η ηγεσία της αστυνομίας και τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποτελειώσουν τη χώρα. Χθες είδαμε έναν. Και από τις δύο όψεις του και από εκείνους που τον άνοιξαν. Και από αυτούς που προσπάθησαν με λάθος τρόπο να εμποδίσουν το άνοιγμά του.

Tου Τάσου Τέλλογλου

Πηγή: protagon.gr