Η υιοθέτηση των μέτρων από την ελληνική Βουλή ήταν προϋπόθεση, ωστόσο σημασία έχει η υλοποίηση των μέτρων και η νέα έκθεση προόδου από την τρόικα, εκτιμά ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ. «Τώρα όλα εξαρτώνται από αυτό που θα πει η τρόικα για την πρόοδο στην Ελλάδα», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξής του στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD. Από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ήδη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φαίνεται να ανακοίνωνε σε συνεργάτες του πως η Ελλάδα δε θα πιάσει τους στόχους που έχει θέσει για το έλλειμμά της, έστω και με την υιοθέτηση των νέων μέτρων που αναμένονταν την Κυριακή στην Ελληνική Βουλή.

Ακόμα ο κ. Σόιμπλε φαίνεται να δήλωσε σε γερμανούς βουλευτές ότι με τη νέα οικονομική βοήθεια το χρέος της Ελλάδας υπολογίζεται να διαμορφωθεί έως το 2020 στα 136% του ΑΕΠ και όχι στο αρχικά προβλεπόμενο 120%.

Ωστόσο, το Reuters δηλώνει πως η καγκελάριος Μέρκελ αναμένεται να ζητήσει από το Κοινοβούλιο της χώρας της να εγκρίνουν τη νέα οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα στις 27 Φεβρουαρίου.

Το πρακτορείο Reuters επικαλείται επίσης οικονομολόγο της UniCredit, ο οποίος φέρεται να εξέφραζε πριν την κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής την ανησυχία του αναφορικά με τα νέα μέτρα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως ανησυχεί ότι έχει γίνει ήδη ανεπανόρθωτη ζημιά ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να διασωθεί εντός της Ευρωζώνης.

Πηγή: skai.gr