Εκτεταμένα επεισόδια στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Κοραή φωτιές είναι σε εξέλιξη σε καφέ, τράπεζα και κινηματογράφο. Κατάστημα έχει τυλιχθεί στις φλόγες και στην Πανεπιστήμιου.Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί δυο καταστήματα, και ένας κινηματογράφος στη Σταδίου, στο ύψος της Χρήστου Λαδά.

Εκτεταμένα επεισόδια περιφερειακά του Συντάγματος με συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στις οδούς Φιλελλήνων, Σταδίου, Πανεπιστήμιου, Ακαδημίας, Βουκουρεστίου, Μητροπόλεως πλατεία Κοραή και αλλού. Δεκάδες τραυματίες μεταξύ των οποίων αστυνομικοί και πολίτες. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα. Επεισόδια και έξω από τη Νομική Σχολή. Ζημίες σε βιτρίνες καταστημάτων και τράπεζες.

Φθορές στην είσοδο του Νομισματικού Μουσείου.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όταν νεαροί άρχισαν να σπάνε μάρμαρα από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και να πετούν στους αστυνομικούς, οι οποίοι «απάντησαν» αρχικά με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και εν συνεχεία με δακρυγόνα. Μέσα σε λίγη ώρα τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε διάφορα σημεία.

Επεισοδιακές οι διαδηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη.

Ομάδες αγνώστων προκάλεσαν φθορές σε εμπορικά καταστήματα και σε υποκαταστήματα τραπεζών στην παραλιακή λεωφόρο, στην Εθνικής Αμύνης και στη Μητροπόλεως.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

Έγιναν δυο μεγάλες συγκεντρώσεις, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από δέκα χιλιάδες διαδηλωτές.

Στην Κέρκυρα, εκατοντάδες άτομα εισέβαλαν στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου και της ΝΔ Ν. Δένδια μετά το τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατείας της πόλης.

Οι έσπασαν τις πόρτες των γραφείων και κατάστρεψαν ό,τι βρήκαν μέσα στους χώρους των βουλευτών.

Πηγή: skai.gr