«Η σύμβαση είναι κακή, είναι κάκιστη γιατί η κυβέρνηση δεν είχε να αντιτάξει μια φερέγγυα αντιπρόταση. Αλλά δεν θα την καταψηφίσουμε διότι δεν έχουμε το άλλοθι της άγνοιας του τι θα συμβεί αύριο το πρωί». Με αυτόν τον τρόπο εξήγησε την ψήφο της και τη θέση της Δημοκρατικής Συμμαχίας μιλώντας απόψε στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ήρθαν πολλοί και μου είπαν ότι το ευκολότερο είναι να πούμε σήμερα ένα μεγαλοπρεπές όχι. Αλλά δεν το κάνουμε διότι εμείς όπως και όλοι εδώ μέσα δεν έχουμε το άλλοθι της άγνοιας», είπε η κ. Μπακογιάννη και κατηγόρησε όσους προχωρήσουν σε «πολιτικά νταηλίκια» ότι μπορεί να αποκομίσουν πρόσκαιρο πολιτικό όφελος αλλά θα έχουν βλάψει τους πολλούς, τους αδύναμους, τους μεσαίους και τους συνταξιούχους ανεπανόρθωτα. Η παρέμβαση της κ. Μπακογιάννη προκάλεσε αρνητικά σχόλια από τα κοινοβουλευτικά έδρανα του ΚΚΕ στα οποία η κ. Μπακογιάννη, ευρισκόμενη στη βήμα, έσπευσε να αντικρούσει: «Εάν εσείς κύριε Χαλβατζή θέλετε να πάτε σε ένα κομουνιστικό κράτος και να ξυπνήσει ο Στάλιν, με γεια σας με χαρά σας! Θα πρέπει να πείτε όμως ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό ότι αύριο το πρωί δεν θα υπάρχουν χρήματα».

Η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε ότι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν διδάχθηκαν τίποτε από την κρίση. Για μεν το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση Παπανδρέου κατήγγειλε ότι ενώ το πρώτο Μνημόνιο προέβλεπε τη διόρθωση του συστήματος με διαρθρωτικές αλλαγές, δεν προχώρησε τίποτε που να μειώνει το δημόσιο τομέα, δεν προχώρησε τίποτε ούτε και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και τελικά η κυβέρνηση Παπανδρέου έχασε και πλήρως την αξιοπιστία της με την ιστορία του δημοψηφίσματος. «Η κυβέρνηση δεν μπορούσε και δεν ήθελε να συγκρουστεί με τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ και δεν είχε το θάρρος να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στη στάση της ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι αφού ακολούθησε 2,5 χρόνια αντιμνημονιακής πολιτικής και είπε όχι σε όλα, πέρασε στο Ζάππειο 1 όταν έλεγε ότι θα εξαφανίσει το έλλειμμα, πήγε στο Ζάππειο 2 όταν έλεγε ότι θα βρεθούν χρήματα για την ανάπτυξη για να φθάσουμε στην Κυβέρνηση Παπαδήμου.

Πηγή: real.gr