Τέσσερις προτεραιότητες που, σε συνδυασμό με την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης μπορούν να οδηγήσουν σε οικονομική ανάκαμψη έθεσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής. Κατά τον υπουργό, πρέπει να συζητηθεί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο, με την επικέντρωση της χώρας μας στους τομείς όπου υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα όπως γεωργία, κτηνοτροφία, τουρισμός και ΑΠΕ.

Πρέπει επίσης να εξεταστεί επίσης το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας, που όπως διευκρίνισε ο υπουργός δεν έχει να κάνει μόνο με το μισθολογικό κόστος, αλλά και με το μη μισθολογικό κόστος, τις ασφαλιστικές εισφορές και τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης, πρέπει να εξεταστεί η ισότιμη κατανομή των βαρών, με έλεγχο των πολιτικών και όσων διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα μέσω του πόθεν έσχες.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη πρέπει να εξεταστεί η ενίσχυση και προστασία των οικονομικά αδύνατων.

Όσον αφορά την άρνησης υπερψήφισης της δανειακής σύμβασης και του PSI ο υπουργός προειδοποίησε ότι θα οδηγήσει στη συζήτηση από αύριο των σεναρίων χρεοκοπίας, που οδηγούν σε δραματική μείωση των μισθών και εισοδημάτων και σε εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα.

Πηγή: skai.gr