«Η αρνητική μου ψήφος στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο εκφράζει την πεποίθησή μου ότι τα μέτρα οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής που ενσωματώνονται στο παρόν νομοσχέδιο αντιστρατεύονται την επιδίωξη εξόδου της χώρας από την σημερινή κρίση υπερχρέωσης που αποτελεί ύψιστο δημόσιο και εθνικό συμφέρον» δήλωσε η βουλευτής Β Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη.

Στην δήλωσή της έκανε λόγο για προβλέψεις του νομοσχεδίου που οδηγούν στην ενίσχυση της ύφεσης, της ανεργίας και της φτώχειας ενώ συνολικά ακόμα και μετά το PSI η εξυπηρέτηση του χρέους θα γίνει πιο δυσχερής.

Η κ. Κατσέλη κάνει ακόμα λόγο για υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής επανεκκίνησης και τονίζει ότι ενώ υπάρχουν περιθώρια για την διαπραγμάτευση στην βάση ενός Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης, η «κυβέρνηση επιλέγει να υιοθετήσει τις αντισυνταγματικές απαιτήσεις της Τρόικας» καθώς και να «επισείει τον κίνδυνο χρεοκοπίας, ενώ δεν υπάρχει νομική βάση για αποπομπή της Ελλάδος από την Ευρωζώνη χωρίς την θέλησή της».

Εξάλλου, η κ. Κατσέλη επικρίνει την κυβέρνηση ότι εκβιάζει για να υπερψηφιστούν τα μέτρα και επισημαίνει ότι «τελικά αυτά θα μας οδηγήσουν στην χρεοκοπία».

Πηγή: real.gr