Άρης-Εργοτέλης 1-1

Το σερί νικών του Άρη σταματά εδώ. Ο Εργοτέλης δεν πήγε για… τουρισμό στη Θεσσαλονίκη και το τελικό 1-1 του χάρισε τον πολύτιμο βαθμό! Οι «κίτρινοι» άνοιξαν το σκορ στο 14’, χάρη στο πλασέ του Ακόστα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα στο 31’ με τον Κατσικοκέρη. Aποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ολίσε των Κρητικών στις καθυστερήσεις.

”Άρης-Εργοτέλης

Το ματς

Την ίδια ώρα που στη Βουλή των… άβουλων ετοιμαζόταν να πέσει κι άλλο τσιμέντο στην ταφόπλακα του ελληνικού κράτος, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», και σε πολλά γήπεδα υπήρχε γήπεδα ή κλειστά υπήρχε αθλητική δράση. Όχι όμως αμιγώς αθλητική. Η εξέδρα έστειλε τα δικό της μήνυμα με πανό και συνθήματα πολιτικού περιεχομένου για την πρωτοφανή κρίση. Μια κρίση που πλήττει και τον Άρη σε οικονομικό επίπεδο και με την προσωρινή αποχή από τις προπονήσεις, φάνηκε πως τους επηρέασε και στο γήπεδο.

Παρόλο που είχαν τον έλεγχο με κέρδος το προβάδισμα στο σκορ, έπειτα από ωραία συνεργασία Καπετάνου-Ακόστα, έμοιαζαν να μην μπορούν να επιβάλλουν τον ίδιο γρήγορο ρυθμό που είχαν στα προηγούμενα παιχνίδια τους. Μάλιστα από μια απερισκεψία στην άμυνα, ο Φραγκουλάκης εκμεταλλεύτηκε το κενό που παρουσιάστηκε στο μαρκάρισμα του Κατσικοκέρη, ο οποίος δεν σπατάλησε την ευκαιρία και με υποδειγματικό πλασέ δεν άφησε μεγάλα περιθώρια αντίδρασης στον Βελλίδη που μέχρι τότε δεν είχε χρειαστεί να επέμβει. Οι Κρητικοί έχασαν με τραυματισμό τον Λεάλ. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Χαλκιαδάκης που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει είχε τις προϋποθέσεις για να φέρει τούμπα το παιχνίδι, αλλά τα έκανε… μούσκεμα στην τελική προσπάθεια.

Ο Μασάδο από την πλευρά -όπως και απέναντι στον Λεβαδειακό- πέρασε τον Τριανταφυλλάκο, αλλά δεν πήρε την επιθετική πνοή που περίμενε από τον νεαρό άσο. Με τον Ούμπιντες να αποτελεί τον κύριο εκφραστή των επιθετικών ενεργειών του, αλλά τον Καστίγιο να μην βρίσκεται στην καλύτερή του μέρα, ο Άρης είχε πρόβλημα… Ακόμη κι από αέρος οι «κίτρινοι» έπεσαν σε τοίχος. Ένα το δοκάρι στην κεφάλια του Φατί και το άλλο που όρθωσε ο Πίρσον επεμβαίνοντας στην προσπάθεια του Λαζαρίδη στην εκπνοή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αρης (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Μίσελ, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Νέτο, Φατί, Καπετάνος (77’ Κατίδης), Ακόστα (65’ Παπαζαχαρίας), Ούμπιντες, Γιαννιώτας (46’ Τριανταφυλλάκος), Καστίγιο.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Δάρλας (83’ Γιαλούσης), Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Σαρρής, Φραγκουλάκης, Μπέτο, Ολίσε, Λεάλ, Κατσικοκέρης, Μπούντιμιρ (35’ λ.τρ. Χαλκιαδάκης, 74’ Καρέλης).

Πηγή: sday.gr