Φώτο Αρχείου

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται στο κέντρο της Αθήνας, στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ ενάντια στα μέτρα που συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση. Η ατμόσφαιρα αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα είναι αποπνικτική. Τα ΜΑΤ επιχειρούν να απωθήσουν τους ταραξίες σε πλατεία Συντάγματος και Πανεπιστημίου, ενώ οι διαδηλωτές προσπαθούν να βρουν τρόπους διαφυγής. Συμπλοκές σημειώνονται και την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.

”Φώτο

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν παραταχθεί κατά μήκος του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ διαδηλωτές παραμένουν μπροστά τους. Αρκετός είναι ο κόσμος που έχει αποτραβηχτεί προς την οδό Όθωνος.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας φωτορεπόρτερ που δέχθηκε «ενισχυμένη» μολότοφ, καθώς και ένας αστυνομικός που δέχθηκε φωτοβολίδα στο πρόσωπο. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δε διατρέχουν κίνδυνο.

Όλα ξεκίνησαν όταν νεαροί άρχισαν να σπάνε μάρμαρα από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και να πετούν στους αστυνομικούς, οι οποίοι «απάντησαν» αρχικά με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και εν συνεχεία με δακρυγόνα.

Νωρίτερα, στη Νομική σημειώθηκαν επεισόδια όταν άτομα που βρίσκονταν μέσα στο Ίδρυμα πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι «απάντησαν» με χημικά.

Λόγω των επεισοδίων κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Πανεπιστήμιο.

Πηγή: skai.gr