Η Δόξα Δράμας αναδείχθηκε στον φετινό «δήμιο» του Παναιτωλικού, καθώς με διαφορά τεσσάρων ημερών, νίκησε τους Αγρινιώτες για δεύτερη φορά με σκορ 2-1!Η ομάδα της Δράμας βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Κούσα, όμως το «χαζό» πέναλτι του Ονουάτσι έδωσε την ευκαιρία στον Κυβελίδη να ισοφαρίσει και ο Λίμα ήταν αυτός που ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 82’!

Το ματς:

Όσο άδειες ήταν οι εξέδρες του Καυτανζογλείου, τόσο… άδειο ήταν και το θέαμα στον αγωνιστικό χώρο, ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που είχε την κατοχή και προσπαθούσε να επιτεθεί, με την Δόξα να δείχνει τη διάθεση να διαφυλάξει τα μετόπισθεν και να προσπαθεί με αντεπιθέσεις. Αρκετά προβλέψιμες οι επιθέσεις των φιλοξενούμενων, οι οποίες εκδηλώνονταν από τα αριστερά, με την ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη από την άλλη να ψάχνει με μεγάλες μπαλιές από την άμυνα τον Κυβελίδη ή τον Ρούτση. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσει «αναίμακτα» το πρώτο ημίωρο του ματς.

Ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή, τις ευκαιρίες, αλλά τα τελειώματα των παικτών του ήταν πολύ άσχημα. Στον αντίποδα, οι παίκτες της Δόξας δεν πατούσαν –σχεδόν- καθόλου τη μεγάλη περιοχή του Τσενάμο. Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Μουμίν, ο οποίος τα πήγαινε εξαιρετικά στον ανασταλτικό τομέα, στο χώρο του κέντρου. Έτσι κύλησε το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, με το φτωχό –πλην- δίκαιο, 0-0.

Στο ίδιο μοτίβο με το πρώτο ημίχρονο, συνεχίστηκε και στο δεύτερο η αναμέτρηση. Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που είχε την κατοχή και προσπαθούσε να διασπάσει τη συμπαγή άμυνα της Δόξας. Όμως, στο 51’ ο Ντολεζάι αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους Αγρινιώτες με παίκτη λιγότερο. Αυτό ωφέλησε –όπως την ήταν φυσικό- τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έγιναν πιο επιθετικοί.

Οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη προσπαθούσαν να βγουν στην επίθεση, αφήνοντας όμως, κενά στην άμυνά τους. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Κούσας στο 62’, ο οποίος με μία ωραία ατομική ενέργεια έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ωστόσο, η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις τρία λεπτά. Σε εκείνο το σημείο, ο Ονουάτσι έκανε ένα αχρείαστο μαρκάρισμα στον Ψυχογιό, μέσα στη μεγάλη περιοχή, από το οποίο προήλθε η ισοφάριση (1-1) του Λίμα, από την άσπρη βούλα.

Ύστερα από τα δύο γρήγορα γκολ το ματς απέκτησε γρήγορο ρυθμό, καθώς και οι δύο ομάδες πίστευαν πως μπορούν να σκοράρουν ξανά. Όπερ και εγένετο για τη Δόξα στο 82’, με τον Κυβελίδη. Ο Παναιτωλικός έπαιξε το «τελευταίο του χαρτί» έχοντας όλους τους παίκτες του στην επίθεση, προκειμένου να πιέσει για την ισοφάριση. Μάταια, όμως, καθώς το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους Δραμινούς να παίρνουν τη συνεχόμενη νίκη τους στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Δόξα Δράμας (Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Γελαδάρης (62’ Κάπελ), Γκαρακλίδης, Λεάντρο, Αραβίδης, Λίμα, Παπαδόπουλος, Ψυχογιός, Ουέλινγκτον (40’ Βάντερσον), Κυβελίδης.

Πάγκος: Ρόκα, Ρούτσης, Μπριλλάκης, Στεργιανός-Μιχαηλίδης, Κουμπρόγλου.

Παναιτωλικός (Λεμονής): Τσενάμο, Σιόντης, Άντι, Ντολεζάι, Κούσας, Μουμίν, Μητρόπουλος, Ονουάτσι (68’ Ακαλέ), Χαριστέας (76’ Καραμαλίκης), Θεοδωρίδης (54’ Αναστασιάδης), Καμαρά.

Πάγκος: Μπλάζιτς, Παλαιολόγος, Γκόλιας, Φερνάντες.

Πηγή: sday.gr