Καθοριστικής σημασίας είναι και τα δύο σημερινά παιχνίδια του πρωταθλήματος. Πανιώνιος και ΠΑΣ μάχονται τη σωτηρία, ενώ ο ΠΑΟΚ κόντρα στον ΟΦΗ εκτός, για την έξοδο στην Ευρώπη.

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15, Novasports 2)

Πανιώνιος

Ο στόχος είναι ένας και αποτελείται από τέσσερα γράμματα. Νίκη. Το τρίποντο ψάχνει ο Πανιώνιος έτσι ώστε να απομακρυνθεί κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας και να σπρώξει σε αυτή τον ΠΑΣ. Ο Άκης Μάντζιος δεν έχει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα αν εξαιρέσουμε τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής.

Οι «κυανέρυθροι» θέλουν να εκμεταλλευτούν για ακόμα ένα ματς τον παράγοντα έδρα και να νικήσουν τον ΠΑΣ. Κάτι τέτοιο αν γίνει τότε θα πρόκειται για διπλό καλό! Από την μία, γεμίζει το σακούλι των βαθμών του Πανιωνίου και από την άλλη βυθίζει τον ΠΑΣ στον «βούρκο» του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στην Football League.

Ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης δεν βρίσκεται στην 19μελή αποστολή που ανακοίνωσε ο προπονητής του Πανιωνίου, λόγω της τενοντίτιδας που τον ταλαιπωρεί.

ΠΑΣ Γιάννινα

Με μία πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για την εκτός έδρας αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής, στην οποία φιλοξενείται στην έδρα του Πανιωνίου (11/2, 17:15). Πολλές είναι οι απουσίες που έχει να αντιμετωπίσει ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τέσσερις παίκτες, αφού στην αποστολή δεν συμπεριλήφθησαν ο τραυματίας Ντε Βινσέντι, ο ανέτοιμος Τζημόπουλος και οι τιμωρημένοι Πάντος και Λίλα.

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ (19:30, Novasports 2)

ΟΦΗ:

Έχει αναρριχηθεί στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα χάρη στα τέσσερα συνεχόμενα νικηφόρα ματς. Δόξα Δράμας, Λεβαδειακός, Ξάνθη και Εργοτέλης υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα του ΟΦΗ και θέλοντας και μη στην Κρήτη ονειρεύονται πλέι-οφ.

Η συνταγή που προτιμά ο Νίκος Αναστόπουλος είναι η γνωστή. 4-3-3 με τον Βεζυρίδη κάτω από τα δοκάρια και μπροστά του τους Μπούρμπο, Γεωργίου, Ταυλαρίδη και Βάντο από δεξιά προς τα αριστερά. Στα χαφ Κάλαϊτζιτς και Βερόν θα βρίσκονται πίσω από τον οργανωτή Ζόρντι Λόπεθ. Στην επίθεση, ο Σίσιτς θα αγωνιστεί στο δεξί άκρο, ο Παπουλής στο αριστερό ενώ «φουνταριστός» θα είναι ο Καμπάνταης.

ΠΑΟΚ:

Η παράδοση στην Κρήτη δεν ευνοεί τον ΠΑΟΚ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Λάζλο Μπόλονι κάνουν το έργο του «Δικεφάλου του Βορρά» για να την «σπάσει» ακόμα πιο δύσκολο.

Ο Κρέσιτς θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια. Ο Σνάουτσνερ θα βρεθεί στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Σταφυλίδης στο αριστερό ενώ Μαλεζάς, Τσιρίλο θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Φωτάκης, Γκαρσία και Ίβιτς θα αποτελούν τα χαφ ενώ στην επίθεση ο Ρουμάνος τεχνικός έχει δοκιμάσει τους Σαλπιγγίδη, Νιμανί στα άκρα και τον Γιάννου στην επίθεση.

Αξίζει να πούμε πως ο ΠΑΟΚ, στο Ηράκλειο μετράει 21 ήττες, 10 ισοπαλίες και 5 νίκες αλλά στην τελευταία του επίσκεψη στο «Γεντί Κουλέ» επικράτησε 2-0.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 10/2

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0

Σάββατο 11/2

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15, Novasports 2)

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ (19:30, Novasports 2)

Κυριακή 12/2

Ατρόμητος-Κέρκυρα (15:00, Novasports 2)

Δόξα Δράμας-Παναιτωλικός (15:00, Novasports 3)

Άρης-Εργοτέλης (17:15, Novasports 2)

Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης (17:15, Novasports 3)

Παναθηναϊκός-Ξάνθη (19:30, Novasports 1)

 

Η επόμενη αγωνιστική (22η):

Σάββατο 18/2

Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός

ΑΕΚ-ΟΦΗ

Κυριακή 19/2

Παναιτωλικός-Λεβαδειακός

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος

Κέρκυρα-Δόξα Δράμας

Ολυμπιακός-Πανιώνιος

ΠΑΟΚ-Άρης

Πηγή: sday.gr