Παραλύει η χώρα από το τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων και την 48ωρη γενική απεργία που αποφάσισαν για σήμερα , Παρασκευή και αύριο, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012, η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα με την 48ωρη απεργία, τα συνδικάτα -που διαμαρτύρονται εναντίον των μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο- καλούν και σε συγκεντρώσεις . Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 11 το πρωί και το Σάββατο, συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Κυριακή το απόγευμα (17:00) έξω από τη Βουλή, την ώρα που θα κατατίθενται τα νέα μέτρα προς ψήφιση.

Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια έχει προγραμματίσει για σήμερα, Παρασκευή, στις 11.00 το πρωί το ΠΑΜΕ.

Χωρίς συγκοινωνίες η Αττική

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνει την Παρασκευή και το Σάββατο η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν έως την Κυριακή το Μετρό, το Τράμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ , ο προαστιακός και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί αυτές τις μέρες θα είναι ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν Παρασκευή και Σάββατο όλα τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αποφάσισε να συμμετάσχει στην 48ωρη πανελλαδική απεργία με έναρξη την 00.01 ώρα της Παρασκευής και λήξη την 24.00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ποιοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία

• H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία, την Παρασκευή και το Σάββατο.

• Οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα συμμετέχουν και στα συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

• Οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης.

• Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.

• Οι τραπεζικοί υπάλληλοι.

Αποχή δικηγόρων

Τέλος, τριήμερη πανελλαδική αποχή για τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Πηγή: real.gr