Αμαντέου Αλταφάζ: «Δεν γνωρίζω για καμία δεκαπενθήμερη προθεσμία. Το διάβασα κι εγώ στα μέσα ενημέρωσης, όπως κι εσείς. Το ελέγξαμε με τους συνεργάτες μας και κανένας δεν έχει ακούσει κάτι τέτοιο». Αυτό απάντησε ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, σε σχέση με την υποτιθέμενη προθεσμία για να κλείσει το θέμα των επικουρικών συντάξεων.

Ο ίδιος εκπρόσωπος απέφυγε να κάνει σήμερα το οποιοδήποτε σχόλιο σε σχέση με την ουσία των μέτρων και τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η τρόικα, «αν το κάνουν άλλοι κακό γι’ αυτούς» κι επεσήμανε ότι «οι επικεφαλής της τρόικας κοινοποιούν τα ευρήματά τους στους πολιτικούς της προϊσταμένους. Ο κ. Μορς για παράδειγμα στον Επίτροπο Ρεν κι ο Επίτροπος Ρεν θα τα παρουσιάσει στο Eurogroup. Υπάρχουν πολλά θέματα να συζητήσουμε. Η τρόικα κάθισε στην Αθήνα τέσσερις εβδομάδες. Πάντα υπάρχει χώρος για ευελιξία. Όμως κάποια στιγμή πρέπει και να καταλήξουμε».

Ο Αμαντέου Αλταφάζ επεσήμανε ότι ο παράγων χρόνος είναι κρίσιμος και οι υπουργοί πρέπει σήμερα να ξεκινήσουν μια αλυσίδα γεγονότων που απαιτούνται για να τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα, άρα και το PSI.

Πηγή: real.gr