Την πάγια θέση της Κομισιόν που θέλει την Ελλάδα να παραμένει μέλος της Ευρωζώνης επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου, Ολιβιέ Μπαγί, από τις Βρυξέλλες. «Επιθυμούμε την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και πιστεύουμε πως το κοινό νόμισμα θα ξεπεράσει την κρίση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαγί. Η δήλωση του Ολιβιέ Μπαγί έρχεται σε απάντηση προηγούμενης δήλωσης της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιας για την ψηφιακή ατζέντα, Νέλι Κρόες, η οποία μιλώντας σε ολλανδική εφημερίδα, δήλωνε πως πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα δημιουργήσει σοβαρούς τριγμούς και εν τέλει την κατάρρευση του ευρώ για τα υπόλοιπα 16 μέλη.

Ο κ. Μπαγί επισημαίνει πως στις δηλώσεις της η κ. Κρόες δεν ζητούσε την αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, ενώ τονίζει επίσης ότι τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, όσο και ο αντιπρόεδρος Όλι Ρεν, θεωρούν πως οι επίτροποι έχουν δικαίωμα να εκφράζονται για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όπως έκαναν η Ν. Κρόες και η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Tagesanzeiger, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εκτίμησε αφενός ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και αφετέρου πως η χώρα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ.

Πηγή: skai.gr