Το κινεζικό γουάν, το αμερικανικό δολάριο και το ευρώ θα είναι τα τρία κυρίαρχα νομίσματα παγκοσμίως σε 20 χρόνια, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Jean-Claude Juncker, σε συνέντευξή του στην Tages-Anzeiger. «Το ευρώ θα είναι ένα σταθερό νόμισμα το οποίο θα διατηρήσει την αγοραστική του ισχύ και θα καθιερωθεί ακόμη και σαν διεθνές νόμισμα», δήλωσε ο Juncker στην εφημερίδα. Επιπρόσθετα, η ευρωζώνη θα περιλαμβάνει περισσότερες χώρες από ό,τι έχει σήμερα, δήλωσε.

Ο Juncker τόνισε ότι το ευρώ θα επιβιώσει της τρέχουσας κρίσης χρέους, καθώς και ότι «όλοι ξέρουν πως το τέλος του ευρώ θα σημαίνει το τέλος της ευρωπαϊκής ενοποίησης».

Τέλος, επισήμανε ότι, αν οι Έλληνες κάνουν όλα όσα απαιτούνται και οι Ευρωπαίοι συνεχίσουν να δείχνουν την αλληλεγγύη τους, τότε δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα τα καταφέρει.

«Σύμφωνα με την συνθήκη δεν μπορούμε έτσι και αλλιώς να πετάξουμε έξω από την ευρωζώνη τους Έλληνες», τόνισε. Και πρόσθεσε, «αν τους αναγκάσουμε ή τους πιέσουμε τόσο ώστε να παραιτηθούν, θα πρέπει και τότε να στηρίξουμε τους Έλληνες με πολύ μεγάλα ποσά».

Πηγή: capital.gr