Συναγερμός έχει σημάνει στον Έβρο. Οι αρχές περιμένουν τις επόμενες 3 με 5 ώρες να φθάσουν οι μεγάλες ποσότητες νερού από τα δύο φράγματα της Βουλγαρίας που έχουν υπερχειλίσει. Η περιφερειακή ενότητα Έβρου έχει κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης με απόφαση του Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Στο Ορμένιο το νερό έχει φθάσει στις αυλές των σπιτιών είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή ο Κώστας Κουβαρδάς, προϊστάμενος πολιτικής προστασίας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Πρόσθεσε ότι έχουν ήδη εκκενωθεί τα χωριά Νέα Βίσσα, Ορμένιο, Δίκαια και Σαγήνη.

Ανέφερε ακόμα ότι περιμένουν ροή υδάτων 1.800 κυβικά νερού ανά δευτερόλεπτο ενώ το περασμένο Φεβρουάριο είχαν πλημμυρίσει χωριά με 1.100 κυβικά νερού ανά δευτερόλεπτο.

Ήδη αυτή τη στιγμή η στάθμη των υδάτων φθάσει τα 8,8 μέτρα με όριο συναγερμού τα 5,2 μέτρα

Κομμένη στα δύο η Πατρών Κορίνθου λόγω κατολισθήσεων και καθιζήσεων στο ύψος του Διακοπτού

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας η εθνική είναι κλειστή στη Αιγιάλεια και η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Εκτίμησε ότι η καθίζηση του οδοστρώματος αλλά και οι κατολισθήσεις από το βουνό έγιναν λόγω των εργασιών του εργοταξίου της περιοχής και ότι πρέπει να επανεξεταστεί η σταθερότητα του υπεδάφους στο σημείο.

Είπε ακόμα ότι ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν η Ακράτα και η Αιγείρα καθώς ξεχείλισε χείμαρρος και πλημμύρισαν αρκετά υπόγεια.

Πάντως όπως είπε τα σχολεία σήμερα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Την ίδια στιγμή, το γενικό νοσοκομείο Ανδρέας Παπανδρέου στον Πύργο Ηλείας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες στην περιοχή, καθώς στα υπόγεια βρίσκονται αντιδραστήρια, εργαστήρια, ηλεκτρογεννήτριες και ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Aπαγορευτικό απόπλου σε ισχύ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, για τα πορθμεία Κυλλήνης – Ζακύνθου, Κυλλήνης – Κεφαλλονιάς και Ρίου – Αντίρριου.

Πηγή: skai.gr