Ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται τιμωρία, πρέπει να σεβόμαστε την αξιοπρέπεια μιας χώρας, δήλωσε στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, στο πλαίσιο ελληνογερμανικού φόρουμ για τον τουρισμό. «Ο ελληνικός λαός κάνει τεράστιες θυσίες και δεν χρειάζεται τιμωρία για λάθη του παρελθόντος, αλλά συμπαράσταση στη προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα να βγει από τη κρίση» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος χαρακτήρισε «απόλυτα ψευδείς» απόψεις που διατυπώνονται στη Γερμανία ότι οι Έλληνες δεν εργάζονται σκληρά ή είναι τεμπέληδες, επικαλούμενος, προς τούτο και στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Όπως υπογράμμισε, ο πρόεδρος της Βουλής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους εργαζόμενους άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με 2.109 ώρες ετησίως, όταν οι Γερμανοί εργάζονται 1.419 ώρες, οι Γάλλοι 1.554 ώρες, οι Ιταλοί 1.778, οι Ισπανοί 1.663 και οι Πορτογάλοι 1714 ώρες.

Παράλληλα επέκρινε την πρόταση για επιβολή επιτρόπου στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την «ατυχέστατη ιδέα» και τονίζοντας ότι προσέβαλε την ίδια την δημοκρατική λειτουργία της Ευρώπης.

«Πάνω απ’ όλα υπάρχει ανάγκη να σεβόμαστε την αξιοπρέπεια μιας χώρας και ενός ολόκληρου λαού» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή: real.gr