Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό έστειλε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην οποία ζητά να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους υπουργοί που έχουν αναλάβει κρίσιμα χαρτοφυλάκια και την θέση τους να πάρουν τεχνοκράτες. «Καθώς βρισκόμαστε σ’ αυτό το τελευταίο και πιο κρίσιμο στάδιο του εγχειρήματός μας για την διάσωση της Χώρας, προτείνω, για σωρεία λόγων, τον άμεσο ανασχηματισμό της Κυβερνήσεως κατά τα πρότυπα της Κυβερνήσεως Μόντι και την αποφυγή καταθέσεως στην Βουλή οιουδήποτε νομοθετήματος το οποίο θα βρίσκεται εκτός των αναγκών της ρυθμίσεως του Δημοσίου Χρέους και της δανειακής σύμβασης.» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο Γ. Καρατζαφέρης ξεκαθαρίζει στην επιστολή του πως δεν πρόκειται να δεχθεί να υπογράψει καμία εγγύηση καθώς με αυτό τον τρόπο θίγεται η αξιοπρέπεια της χώρας.

Οι όροι που θέτει ο Γ. Καρατζαφέρης

• Προστασία της αξιοπρέπειας της Χώρας και του Λαού της. Οτιδήποτε ταπεινώνει είναι απαράδεκτο (Όπως π.χ. οι απαιτούμενες ξανά υπογραφές των πολιτικών αρχηγών(!) Εφαρμογή του Αγγλικού Δικαίου στην δανειακή σύμβαση ή η τοποθέτηση γκαουλάϊτερ στην Αθήνα)

• Απόρριψη των δανειακών – τοκογλυφικών εκβιασμών, οι οποίοι δεν οδηγούν πουθενά.

• Να μας δοθεί οπωσδήποτε ο λογικός χρόνος για να μπορέσουμε να εξετάσουμε τόσο τις δυνατότητες εφαρμογής των νέων αλλαγών που μας ζητούν (μακριά από τους πάσης φύσεως συντεχνιακούς αντεκβιασμούς ή τις κρατικές αγκυλώσεις) όσο και τις επιπτώσεις τους στην πορεία του Τόπου.

• Επιβεβλημένη η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να αποφανθεί αυτό το ίδιο για το παραδεκτό και την νομιμότητα (Συνθήκη της Λισσαβόνας, Ευρωπαϊκό κεκτημένο), των νέων απαιτήσεων των Ευρωπαϊκών Οργάνων ως προς τις ρυθμίσεις του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος και της νέας δανειακής σύμβασης.

• Άμεσα υλοποιήσιμα αναπτυξιακού χαρακτήρα μέτρα στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας μας.

Η επιστολή του Προέδρου του ΛΑΟΣ προς τον Πρωθυπουργό

Στην σύσκεψη που είχε αργά το βράδυ της Κυριακής με στελέχη του κόμματος του ο Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε ικανοποιητική τη μέχρι τώρα πορεία της διαπραγμάτευσης.

«Βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης μάχης. Τα πράγματα εξελίσσονται ικανοποιητικά. Δόθηκε μια σκληρή μάχη από την πλευρά της κυβέρνησης. Ο κ. Σαμαράς και εγώ εμμέναμε σε ορισμένα ζητήματα και καταφέραμε να απαλείψουμε την εμμονή της Τρόικας για περικοπή του 13ου και 14ο μισθού”.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τάχθηκε ενάντια στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών, στο πόθεν έσχες για κατοικία, καθώς και στη μείωση του εφάπαξ κατά 25 %. Όσο αφορά το ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις επεσήμανε ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό λέγοντας: «ανεβάσαμε κατά πολύ τον πήχη καθώς η Τρόικα ήθελε να αρχίσει τις μειώσεις από τα 150 ευρώ».

Εκτίμησε επίσης, πως όσο βρίσκουμε ισοδύναμα μέτρα, τόσο θα αποφεύγουμε τα δυσάρεστα για το λαό.

http://www.youtube.com/watch?v=OL52eZaEkHU

Πηγή: real.gr